Zes nieuwe coronabesmettingen bij Cercle Brugge

Cercle Brugge heeft zondag bekendgemaakt dat zes nieuwe spelers, en één staflid, de voorbije dagen een positieve test aflegden op het coronavirus. Afgelopen vrijdag testte al een eerste speler positief. Cercle Brugge had normaal gezien zaterdag het competitieduel tegen Moeskroen moeten afwerken, maar dat viel in het water na zestien coronabesmettingen bij de Henegouwers.

Bij Cercle Brugge werden een hoop nieuwe coronagevallen vastgesteld. © belga

“Alle gediagnosticeerde personen stellen het goed, vertonen weinig tot geen symptomen en verblijven op dit moment in quarantaine”, legde Cercle Brugge uit op haar website. “Omwille van het interne coronaprotocol worden er geen namen vrijgegeven van personen en spelers die positief hebben getest. Begin volgende week worden de volledige spelersgroep en technische staf aan nieuwe testen onderworpen.”

Clubs kunnen conform het protocol van de Pro League en het bondsreglement uitstel van een wedstrijd vragen vanaf zeven coronabesmettingen binnen de A-kern. De competitiewedstrijd van Cercle volgende week zaterdag (om 18u30) op bezoek bij Charleroi staat dus ook op de helling.

Cercle Brugge begon haar seizoen sterk met vijftien punten uit haar eerste negen duels. Vorig seizoen stond de Vereniging maandenlang laatste in de Jupiler Pro League.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.