Zelfs vanuit Eupen vertrekt er een volle bus met KVO-supporters richting Heizel

© BELGA
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Zaterdagmiddag zetten honderden bussen koers richting Heizel voor de bekerfinale. De meeste bussen vertrekken logischerwijs vanuit onze provincie, maar vreemd genoeg kan je ook vanuit de Oostkantons de bus naar Brussel nemen. Een volle autobus Eupenaars hoopt KV Oostende mee naar de overwinning te schreeuwen.

Raphael Pelzer, supporter van KAS Eupen, zette dit initiatief op poten. Het is algemeen geweten dat de supportersclans van KV Oostende en KAS Eupen het bijzonder goed met elkaar kunnen vinden. “Toen Eupen en Oostende samen in de halve finales stonden, werd tussen de supportersclans van KV Oostende en KAS Eupen de afspraak gemaakt dat we – indien er één van beide clubs de finale zou bereiken – samen naar de Heizel zouden gaan”, legt Raphael uit. “Eupen verloor van Zulte Waregem, maar Oostende maakte het wel waar tegen Genk. Nu KVO in de finale staat, maken wij onze belofte waar.”

De bustickets gingen als zoete broodjes de deur uit. “Het verraste me, maar in een paar uur tijd was de bus al volledig volgeboekt. Zo komen er minstens 50 mensen uit Eupen de mannen van KV Oostende in Brussel steunen. Daarnaast maken er ook heel wat Eupenaars op eigen houtje de verplaatsing. Ook in de competitie verbroederden de supportersclans van beide clubs en we brachten zelfs al eens samen de dag door. Ook zaterdag zullen we er samen één groot feest van maken. We hebben gemeenschappelijke vlaggen voorzien en zullen uit volle borst de liedjes over onze vriendschapsband zingen.”

Raphael Pelzer durft zich ook aan een pronostiekje wagen. “Ik hoop op een 3-2-zege voor KV Oostende. Als KVO dan volgend seizoen Europa induikt, kunnen we misschien een gelijkaardig initiatief op poten zetten. Het zou een droom zijn die in vervulling gaat.”

Zelfs vanuit Eupen vertrekt er een volle bus met KVO-supporters richting Heizel
© BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten