Zege van de hoop voor KSV Oostkamp tegen KVC Jong Lede

Jasper Verheyden en Phil Canoot zetten druk op Domien Schelstraete. © VDB

Voor aanvang van de wedstrijd had voorzitter Paul Devliegere zijn spelers toegesproken: geen druk, genieten van zondag tot zondag. KSV Oostkamp won de wedstrijd met 3-1 tegen KVC Jong Lede.

De groep pikte de peptalk op en dwong voor de rust twee enorme kansen af, geneutraliseerde door een beresterke gastportier Bart Meulewaeter. Tijdens de tweede helft nam de herstelde Arne Buysse de plaats in van Arvid Lenian. De druk werd nog forser en Senne Decloedt pakte kort voor het uur uit met een pegel, die werd gedevieerd. Dame Fortuna lachte de jongens van de Valkaart toe, de 1-0 stond op het bord.

Acht minuten later werd Phil Canoot bevrijd. De voorbij weken slaagde de prijsschutter er maar niet in de netten te doen trillen, nu nam hij nummer twee voor zijn rekening. Met ingang van het slotkwartier kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd na een roos, te wijten aan de onervarenheid van de nochtans prima keepende thuisgoalie Gauthier Schelstraete.

De ballenpakker stond net buiten zijn rechthoek toen overbuur Bart Meulewaeter een ellenlange bal verstuurde, die over de lokale portier botste en pardoes tegen de netten verdween. Tien minuten bibberden de jongens van T1 Dieter Lauwers, maar dan toonde Phil Canoot opnieuw zijn torinstinct. Hij nette de 3-1 en Oostkamp mocht voor het eerst sinds lang uitbundig juichen.

KSV Oostkamp – KVC Jong Lede 3-1

KSV Oostkamp: Schelstraete, Bonny, Timmerman, Bekaert (88′ Ly), Decloedt, Vanneste, Canoot (86′ Verbrugge), Lenihan (46′ Buysse), Vermaut, Himpe, Verheyden.

Doelpunten: 56′ Decloedt 1-0, 64′ Canoot 2-0, 74′ Meulewaeter 2-1, 84′ Canoot 3-1.