Zaalvoetbalclub Assebroeke sluit seizoen af op de vierde plaats

Redactie KW

Nadat eerder de provinciale comités de competities in het zaalvoetbal hadden stilgelegd volgt nu ook de Belgische Zaalvoetbalbond (B.Z.V.B) met eenzelfde besluit. Hierdoor eindigt ZVC Assebroeke op de vierde plaats.

Gezien de bijzondere coronamaatregelen en gezien meerdere sporthallen de komende weken gesloten blijven, besliste het Nationaal Uitvoerend Comité van de B.Z.V.B. dat alle resterende zaalvoetbalwedstrijden van het seizoen 2019-2020 niet meer gespeeld worden.

Vierde plaats voor ZVC Assebroeke

Het gaat om zowel matchen in de nationale competitie, de play-offs en de beker van België. Ook de nationale finales van de jeugd, beloften, het dameskampioenschap van 30 mei en de finales van de Belgische beker op 6 juni zullen dus niet plaatsvinden. Verder wordt er geen kampioenstitel toegekend, tenzij de ploeg al mathematisch kampioen was op het ogenblik van het stopzetten van de competities.

De zaalvoetbalploeg uit Brugge maakte begin dit seizoen de promotie naar eerste nationale en deed het zeker niet onaardig. Door het stopzetten van de competities, eindigt ZVC Assebroeke op de vierde plaats. “Er moesten nog zes wedstrijden gespeeld worden“, zo klinkt het.

“Bedankt aan iedereen”

“We zullen nooit weten of we de play-offs met de eerste vier zouden halen”, luidt het bij ZVC Assebroeke. “Maar we mogen toch fier zijn op ons eerste seizoen op het hoogste niveau. Aan alle spelers, supporters, bestuursleden en vooral de sponsors: bedankt om dit te kunnen verwezenlijken.”

In eerste nationale, de reeks van ZVC Assebroeke, dalen de 13de en de 14de ploegen in de rangschikking naar een lagere afdeling, namelijk Lart Bruxelles en FSG Wavre. De nieuwkomers worden normaal gezien Moratex Lebbeke en Herstal. Deze ploegen eindigden als eerste in tweede nationale A en B.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier