Zaalvoetbalclub Assebroeke promoveert naar eerste nationale

Zaalvoetbalclub ZVC Assebroeke is kampioen en speelt volgend seizoen in eerste nationale. © ACR
Redactie KW

ZVC Assebroeke werd woensdagavond in tweede nationale A zeker van het kampioenschap en speelt volgend seizoen in eerste nationale. Het was overigens dubbel feest want ook de tweede ploeg Jong Assebroeke werd kampioen in eerste provinciale.

In tweede nationale A van het zaalvoetbal stond ZVC Assebroeke een heel seizoen op kop. Op de voorlaatste speeldag werd met 3-9 gewonnen bij Sicile PD Loup uit Henegouwen en dat was goed voor de kampioenstitel. De Brugse ploeg viert zo de zesde promotie in zeven jaar tijd en mag volgend seizoen op het hoogste niveau aan de slag.

“Aan de rust stond het 2-5, de keeper behoedde de thuisploeg van een hogere score. In de tweede helft konden we volledig het verschil maken. Zij waren ook maar met zes spelers”, zegt secretaris Steve Matthys.

Na de rust zorgden Birger Longueville, Jason Vandelannoite, Arvid Lenihan en Laurenz Simoens voor de eindscore: 3-9 en kon er een klein feestje worden ingezet. Diezelfde avond werd ook de tweede ploeg Jong Assebroeke in Oudenburg kampioen in eerste provinciale, na winst met 4-5 bij ZVC Pomptje.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier