Yves Vanderhaeghe volgt Glen De Boeck op bij Kortrijk

Dat heeft de West-Vlaamse club donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat het afscheid nam van Glen De Boeck. De 48-jarige Vanderhaeghe, in het verleden al T1 van de ploeg, ondertekent een overeenkomst tot en met 30 juni 2021.

© Foto Belga

Vanderhaeghe begon zijn trainerscarrière in 2008 als assistent bij Kortrijk en werd er in de zomer van 2014, na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck, hoofdcoach. Na een seizoen verhuisde hij naar KV Oostende, waarna hij nadien T1 werd van AA Gent. Bij de Buffalo’s moest hij begin oktober na een moeilijke seizoensstart vertrekken.

“We zijn ontzettend blij om Yves Vanderhaeghe te mogen aankondigen als onze nieuwe hoofdtrainer”, reageert voorzitter Joseph Allijns. “Een trainer die KV Kortrijk kent, Yves heeft hier gedurende zeven seizoenen fantastisch werk verricht, en een lokale verankering heeft. Daarenboven draagt Yves ook de waarden en normen van onze club uit en gaf hij jarenlang mee vorm aan de identiteit van onze club. Wij voelen bij Yves de goesting en ambitie om samen opnieuw mooie dingen te realiseren.”

Kortrijk zette eerder donderdag de samenwerking met Glen De Boeck stop. De Antwerpenaar was precies een jaar in dienst. Kortrijk staat na vijftien speeldagen op de twaalfde plaats in 1A met 16 punten, zes meer dan rode lantaarn Lokeren. Vorige week zondag verloor VeeKee in eigen huis met 0-2 van Standard.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.