Yves Vanderhaeghe riskeert twee wedstrijden schorsing

Vanderhaeghe ging door het lint en fulmineerde tegen Lardot en zijn vierde official Kevin Van Damme. © belga
Redactie KW

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdag twee speeldagen schorsing en een boete van 2.000 euro voorgesteld als minnelijke schikking aan Yves Vanderhaeghe. De trainer van KV Kortrijk werd woensdagavond in de finale van Play-off 2 naar de tribunes gestuurd.

In de slotminuten van de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi werd KV Kortrijk een interessante aanval ontzegd. Scheidsrechter Laforge legde het spel stil, nadat twee spelers van Charleroi tegen elkaar vlogen. Nadien gaf hij een wedstrijdbal.

Vanderhaeghe ging door het lint en fulmineerde tegen Lardot en zijn vierde official Kevin Van Damme. Die gaf onder meer ook aan dat de T1 van de Kerels buiten de neutrale zone stond, waarop Vanderhaeghe in de tribunes werd gezet. De coach trapte bij het verlaten van de trainersbank nog bijna een poortje aan diggelen.

Voor zijn “ongepaste uitlatingen/gedragingen en houding na uitsluiting” vordert het Bondsparket twee speeldagen schorsing. KV Kortrijk en Vanderhaeghe kunnen die weigeren, en moeten dan voor de Geschillencommissie verschijnen. Sowieso zit Vanderhaeghe een eventuele schorsing pas volgend seizoen uit.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier