Yves Vanderhaeghe na nederlaag met Cercle Brugge: “Dit is een serieuze oplawaai”

© KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge had lang uitzicht op puntengewin op bezoek bij KV Oostende. Halfweg de tweede helft klom de Vereniging op voorsprong na een goal van Somers. Een kwartier voor tijd kopte Gueye de bordjes weer gelijk, waarna Amade in de 90ste minuut de ommekeer van KVO compleet maakte.

“Ik ben tevreden over de prestatie van mijn ploeg”, reageert Cercle-trainer Yves Vanderhaeghe na afloop. “We hebben heel goed gespeeld en zetten iets neer tegen het enthousiasme van Oostende. Dan denk je dat de wedstrijd de goeie richting uitgaat. We geven weinig weg en hadden veel controle, behalve op het uur een schot naast de paal (van KVO-spits Thierry Ambrose, red.). We slikken twee goals op momenten dat we het engagement en duels verloren. Ach, ik zag na afloop een ontgoochelde spelersgroep. Begrijpelijk, want uit onze prestaties verdienen we meer punten. Deze nederlaag is een serieuze oplawaai.”

Vanderhaeghe laakte ook de scheidsrechterlijke beslissing die leidde tot de 2-1. KVO kreeg een vrije trap waarop finaal de winning goal zou uit voortkomen. “Mijn verdediger kopt de bal weg en wordt uit balans gebracht door de aanvaller van Oostende. Hij valt en breek bijna z’n rug, en in die val raakt hij het gezicht van de KVO-spits. Maar onze speler raakte wel éérst de bal. Dat is een verkeerde beoordeling van de ref die in ons nadeel uitvalt”, zucht Vanderhaeghe.

“Als het hier 1-1 zou blijven, spreekt iedereen van een goed punt en prima reactie. Nu is dat een ander verhaal. Ja, we moeten werken aan onze pijnpunten, zoals duels winnen in de zestien. Maar het is spijtig hoe we deze fout tegen krijgen. Een kleine beslissing die zwaar aanvoelt.” (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.