https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Yves Vanderhaeghe met Cercle Brugge op zoek naar resultaten

© BELGA
Redactie KW

Na een vijf op negen bij de start en een nul op negen door drie keer te verliezen met het kleinste verschil is Cercle op zoek naar resultaten. “De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Het zijn details die de matchen gaan beslissen en die pakken we niet”, vindt coach Yves Vanderhaeghe. “We grijpen onze momenten niet, zoals op Seraing. Daar werden de punten door enkele kleine foutjes te grabbel gegooid. Als die verdwijnen ben ik zeker dat we punten pakken.”

De jongens die de voorbije anderhalve week in Brugge bleven hebben volgens de trainer alvast de juiste mentaliteit getoond. “Ik blijf erbij. We moeten blijven knokken en strijden voor elkaar. De recuperatie zit wel goed. We geven weinig weg, maar we moeten samenwerken en in het aanvallende compartiment toch iets meer creatiever zijn.”

Vanderhaeghe moet in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag op Zulte Waregem afwachten hoe zijn spelers met interlandverplichtingen terugkeerden. Donderdagmorgen vervoegden pas Velkovski en Utkus de groep. Er werd daarom ’s middags getraind. Na een medische check-up zal worden bekeken wie in aanmerking komt voor de verplaatsing. “We hebben vooral mentale frisheid nodig, ook na het vele reizen voor die spelers om opnieuw voluit te gaan voor Cercle.”

Kévin Denkey kwam met Togo amper in actie, Dimitar Velkovski speelde woensdag tegen Georgië de hele match (4-1 winst), Boris Popovic kwam niet aan de bak, Jesper Daland werd een half uur voor het einde van de tweede wedstrijd vervangen, Edgarus Utkus speelde het meest met Litouwen en Olivier Deman kon op geen speelminuten rekenen met de nationale beloften in Turkije. “Ik hoop dat die jongens allemaal klaar zullen zijn. Ik beschik nu over 23 spelers, voor zaterdag ontbreekt al zeker Franck Kanouté die in de oefenmatch op Utrecht een kwalijke trap op de enkel kreeg.”

Niet echt tevreden

Vanderhaeghe was na afloop van die oefenmatch niet echt tevreden over de inzet van bepaalde spelers, zelfs titularissen. Tibo Somers gaf hij wel een pluim. Het jeugdproduct van groen-zwart werd er door de trainer op twee verschillende posities uitgespeeld, als spits en als wingback. “Hij deed dat goed. Je ziet dat hij uit het juiste hout gesneden is. Hij speelde met verbetenheid, inzet en deed wat wij hem hadden gevraagd. Je ziet dat dit binnen het collectieve past.”

“Het collectieve is het belangrijkste waarmee je kansen creëert. de andere ploeg onder druk zet en duels wint. Op de positie als wingback spelen was voor Tibo wellicht iets nieuws, maar hij is veelzijdig, polyvalent en dat is toch één van zijn kwaliteiten”, aldus de trainer die vindt dat de tegenstander van zaterdag goed versterkt is.

“Ze hebben bij Zulte Waregem geanticipeerd op de posities die vertrokken zijn en hun laatste match gewonnen, dankzij Vossen die zijn doelpunten meepikt. Voorin is hij complementair met Gano, want eigenlijk zijn ze beiden goalgetters met daarachter spelers met kracht en inzet.”

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten