Yves Van Borm (trainer Knokke) over eindronde: “Een goede leerschool”

Yves Van Borm. © VDB
Redactie KW

Bezoeker FCV Dender hield een klein half uur gelijke tred met de kustformatie. Kansen werden er niet gecreëerd. Vervolgens opende Aaron Dhondt de score voor Knokke en korte tijd later nette Maxim Vandewalle de 2-0. Na de rust was van een wedstrijd geen sprake meer. De thuisploeg verwierf meerdere mogelijkheden. Simon Savaete (2) en Tjendo De Cuyper vervolledigden de forfaitcijfers.

Royal Knokke FC blijft op positie twee in eerste amateur en is nu wiskundig zeker van de eindronde. Coach Yves Van Borm opperde enkele weken terug dat het behalen van de nacompetitie een even sterke prestatie zou zijn als het veroveren van de oppergaai. Hij heeft dit huzarenstukje gerealiseerd.

“Als we over mijn club spreken, dan overheerst maar één woord in alle gelederen: fantastisch”, aldus Yves. “Ik ken mijn vak, haalde voetbaldiploma’s tot op het allerhoogste niveau, maar zonder mijn fantastische spelersgroep zou ik nergens staan. Mijn medewerkers steunen me met raad en daad en de beleidsploeg realiseert superprojecten. Dan zijn er nog die fantastische supporters: door een vuur gaan ze voor ons. De badstad Knokke werd een deel van mijn leven binnen en buiten het voetbal. Ik leerde er ware vrienden kennen en misschien kom ik wel in Knokke wonen. Met die gedachte speel ik al een tijdje.”

“Ach ja, er zijn een paar ambetanteriken die weigeren met de beloften aan te treden en hiervoor gesanctioneerd werden. Veel woorden wens ik er niet aan vuil te maken. Ik moest gewoon een signaal geven en mijn verantwoordelijkheid nemen. Tijdens de laatste training voor het duel tegen FCV Dender benadrukte ik tot vervelens toe dat drie punten ons zouden verzekeren van de nacompetitie. Welnu, ik zag mijn jongens één van hun beste thuismatchen van het seizoen afleveren: sterk in balbezit, terugvallend op de door ons ingeslepen automatismen, vlot scoren en kansen blijven creëren tot de laatste minuut.”

“Vanaf nu hebben we niets meer te verliezen, telkens weer zullen we vrank en vrij ons spel demonstreren in de competitie, op 21 april op bezoek bij Berchem Sport en op 28 april thuis tegen ASV Geel. Vervolgens gaan we met zijn allen genieten van de nacompetitie, een leerschool voor mijn jongens. De concurrent die wil promoveren zal moeten rekening houden met ons. Fysiek tonen we niet de minste verslapping en we hunkeren met zijn allen naar deze fantastische epiloog. Wees maar zeker dat onze aanhang nu al aan het likkebaarden is”, besluit de trainer van Knokke FC. (JPV)