Yves Van Borm terug bij Royal Knokke FC

Yves Van Borm. © JPV
Redactie KW

Yves Van Borm tekende maandag een contract bij Royal Knokke FC voor de resterende duels van dit seizoen en voor de twee daaropvolgende kampioenschappen. De samenwerking met Lorenzo Staelens werd na wederzijds overleg, dat keurig verliep, stopgezet.

Yves Van Borm kwam toe in januari 2015 toen de vereniging in vierde klasse in de degradatiezone vertoefde. Hij eindigde op positie acht. Daarna volgde een succesverhaal dat als uniek mag omschreven worden: 2015-2016: kampioen in vierde klasse, 2016-2017: kampioen in de tweede amateurklasse, 2017-2018: kampioen in de eerste amateurklasse. Het ging zo snel dat de club niet mocht en kon promoveren naar de profliga. Het huidige seizoen moest een overgangsjaar worden. Yves Van Borm schakelde niettemin in de Beker van België het Standard Luik van Michel Preud’homme uit.

In de competitie verliep het stroever en na de brilscore tegen FCV Dender op 18 november van vorig kalenderjaar werd Yves Van Borm ontslagen en opgevolgd door Lorenzo Staelens. Precies vier maanden later is de sympathieke coach terug van weggeweest.

Yves Van Borm reageert als volgt: “Mijn ontslag kon ik plaatsen gezien de stand in de competitie. Voorzitter Vincent Van Honsebrouck nam ik niets kwalijk want ook voor hem was die situatie nieuw. De band met Knokke bleef ik koesteren, ik kende immers iedereen die bij de club betrokken was alsook elke supporter die in de tribune zat. In mijn binnenste hoopte ik vroeg of laat terug te keren naar Knokke. Daar voelde ik mij als een vis in het water. Nu ben ik terug waar ik thuishoor. Zoals in het dagelijks leven soms gebeurt kreeg ik de bons van mijn lief maar later dacht ze vaak aan mij en vroeg me om terug te komen. Voilà, ik ben er weer.”

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier