Yves Debisschop is nieuwe voorzitter SV Moorslede

Redactie KW

Vanaf volgende maand start de 41-jarige Yves Debisschop als voorzitter van derdeprovincialer SV Moorslede. Hij volgt dan Gaylord Anthierens op die elf jaar aan het roer stond. Hij blijft als bestuurslid evenwel in de vereniging.

“Eigenlijk ben ik een geboren Ingelmunsternaar en voetbalde ik de volledige jeugdreeksen bij de plaatselijke club aldaar”, opent Yves. “Na mijn studies ben ik naar hier verhuisd en via de zonen kwam ik in contact met deze toffe voetbalclub. Vijf jaar geleden stapte ik in het bestuur als penningmeester. De voorbije jaren is er daarin veel veranderd, want een zestal B-reserven zijn toegetreden tot het hoofdbestuur en dat zorgde echt wel op veel vlakken voor een nieuwe wind.”

“Toch liet mijn voorganger in de vergaderingen soms verstaan dat er zeker een opvolger mocht opstaan. Velen keken direct in mijn richting en zelf was ik niet weigerachtig. Er was wel één duidelijke voorwaarde, namelijk dat de hele bestuursploeg op post bleef. Gaylord incluis, want hij is echt een uitstekend voorbeeld voor mij. Onder zijn hoede zette onze club serieuze stappen en op dit elan wil ik ook doorgaan. Men moet dus zeker geen directe veranderingen verwachten.”

Geen grote avonturen

Wat zijn dan de sportieve ambities van Yves met de club? “Daar ga ik nu nog geen uitspraken over doen. Eerst ga ik hierover een goed gesprek voeren met trainer Renzo Demeulenaere en sportief verantwoordelijke Dieter Kindt om te zien wat mogelijk is, zonder ons te wagen aan grootse avonturen. Financieel hebben we alles goed onder controle en dat moet ook zo blijven, vandaar de gecombineerde functie met deze van penningmeester. De positieve respons in de gemeente, maar eigenlijk al ver daarbuiten, is immens en dat moet zo blijven.”

Spelersbijeenkomst

“Of ik verwacht had dat ik nu voorzitter zou zijn toen ik vijf jaar geleden in het bestuur stapte van de club? Totaal niet. Ik heb toen ingestemd om mijn steentje bij te dragen in het financieel aspect zodat we zeker op dat vlak niet in de problemen zouden komen. Ik voelde me natuurlijk vereerd toen de vraag op me afkwam en heb eigenlijk weinig tot helemaal niet getwijfeld.”

Eén van zijn eerste taken volgt volgende week vrijdag al. “Dan is er inderdaad de eerste spelersbijeenkomst met de hoofdmacht. Daarin zal ik natuurlijk ook mijn woordje moeten doen, maar het belangrijkste volgt eigenlijk erna: ik wil iedereen binnen deze club beter leren kennen”, besluit de nieuwe voorzitter. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier