Yentl Dewilde debuteert als 16-jarige bij KVK Westhoek

De wedstrijd tegen SK Ronse is het voorlopige hoogtepunt uit de nog prille voetballoopbaan van de 16-jarige Yentl Dewilde. Hij maakte deel uit van de selectie en viel na 70 minuten in. “Ik heb nog veel te leren, maar hoop op nog enkele speelkansen in het eerste elftal.”

Yentl Dewilde beleefde vorige zondag een sportief hoogtepunt. (foto EG)

“Mijn voetbalcarrière begon bij BS Geluveld toen ik 4 jaar en 9 maanden was en dus nog niet eens speelgerechtigd was”, vertelt Yentl. “Ik speelde bij de pluimpjes en scoorde in mijn eerste wedstrijd twee keer. Tijdens het daaropvolgende jeugdtornooi was een scout van Club Brugge aanwezig. Mijn naam werd toen genoteerd.”

Voortrekker

Yentl ontpopte zich vlug tot een echte winnaar met veel voetbalvernuft. Zowel technisch, fysisch als collectief viel hij steeds op en was een echte leider en voortrekker van de ploeg. “In 2009 speelde ik, samen met mijn jongere broer Yinthe, bij BS Geluveld. Toen papa Andy Geluveld verliet, sloten mijn twee broers en ik ons aan bij KVK Ieper om op een hoger niveau te spelen. Ik testte bij Club Brugge, KSV Roeselare, SV Zulte Waregem, Moeskroen en KVK Kortrijk. Omwille van praktische redenen zat er niet direct een transfer in naar een eliteclub. Ik voelde mij goed bij KVK Ieper.”

Ik krijg mijn kans bij KVK en geniet het vertrouwen van de trainers

De sportieve cel en het jeugdbestuur van KVK Westhoek zagen in dat Yentl wel eens een eigen Iepers jeugdproduct kon worden. Zijn weg naar de eerste ploeg werd zorgvuldig uitgestippeld. “Begin december kreeg ik mijn beloning. Ik mocht wekelijks een training met de eerste ploeg meemaken. Vorige week volgde dan mijn sportief hoogtepunt. Ik maakte deel uit van de selectie van het eerste elftal voor de uitmatch in Ronse en kreeg er onverwacht 22 speelminuten. Ik besef dat dit een eerste stap is als volwassen voetballer. Ik heb nog veel te leren, maar hoop op nog enkele speelkansen in het eerste elftal. Elke speelminuut is een leermoment, zeker als ik naast een ervaren speler als Jonas Vandermarliere mag spelen en door hem goed gecoacht wordt.”

Aanbiedingen

Zijn vele sterke wedstrijden bij de beloften van KVK Westhoek werden opgemerkt door meerdere trainers en scouts van andere West-Vlaamse clubs uit tweede en derde amateurklasse. Er zijn de voorbije weken al heel wat aanbiedingen geweest, maar voorlopig houdt Yentl de boot af. “Ik krijg mijn kans bij KVK Westhoek en geniet het vertrouwen van de trainers. Ik voel mij thuis in het Crackstadion waar ik al tien seizoenen actief ben en hou beide voeten op de grond. Misschien ligt er een mooie loopbaan in het verschiet”, besluit Yentl Dewilde.

Zondag 19 januari om 15 uur: KVK Westhoek – Sparta Petegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.