Yassine El Ghanassy voor twee seizoenen naar KV Oostende

Redactie KW

Bij de seizoensrevelatie ondertekende de 25-jarige transfervrije Belg van Marokkaanse afkomst een contract voor twee seizoenen, met optie. Dat maakte KV Oostende dinsdag bekend.

“Ik wou zeer graag terug naar de Belgische competitie en ik ben ontzettend blij dat KV Oostende mij deze kans geeft“, vertelde El Ghanassy in een eerste reactie. “Bij Stabaek ben ik opnieuw helemaal profvoetballer geworden, na een moeilijke periode. Hier in Oostende vind ik een mooie club en voel ik het vertrouwen van de voorzitter, sportief directeur Luc Devroe en de trainersstaf.”

El Ghanassy was transfervrij na zijn avontuur in de Noorse Tippeligaen. Sinds eind maart was hij daar aan de slag bij Stabaek, waarmee hij op de derde plaats eindigde in de Noorse eerste klasse. Tweevoudig Rode Duivel El Ghanassy speelde er een degelijk seizoen, met vijf doelpunten en vijftien assists. De Noorse competitie liep af eind november. Na een korte rustperiode kan El Ghanassy de Oostendse kern meteen versterken. “Ik voel me goed, ben fit en hoop een meerwaarde te zijn voor KV Oostende in de eindspurt richting Play-off I. Dat is het eerste doel. Het zou een droom zijn om met KVO te mogen strijden om Europees voetbal tegen toppers zoals AA Gent, Anderlecht en Club Brugge. Ik zal er alles aan doen om hier opnieuw te slagen.”

Voordien zat hij van september 2014 tot maart 2015 zonder club, nadat zijn contract bij AA Gent ontbonden werd. De Buffalo’s hadden hem al uitgeleend aan Heerenveen, West Bromwich Albion en Al Ain FC, maar in september 2014 kwam er een einde aan hun samenwerking.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.