Yani Van Den Bossche (19) maakt eerste minuten bij KV Kortrijk

Redactie KW

Yani Van Den Bossche is amper 19 jaar. De West-Vlaming behoort sinds dit seizoen tot de A-kern en komt uit de jeugdopleiding van KV Kortrijk. Intussen mocht hij al drie keer invallen. De creatieve middenvelder studeert ook nog. “Ik zit in mijn derde jaar kinesitherapie. Ik wil nog iets achter de hand hebben”, zegt Van Den Bossche.

Een kleine maand geleden op 17 oktober maakte Yani Van Den Bossche zijn debuut voor KV Kortrijk. Op bezoek bij KV Mechelen speelde hij zo’n twintig minuten als invaller. “Dit is iets waar je heel jouw leven voor traint en van droomt. Voetballen doe ik het liefst. Als je van je hobby je job kan maken, is dat prachtig. Dit is een grote stap in de juiste richting.”

Van Den Bossche startte heel vroeg met voetballen als 4-jarige bij KSC Wielsbeke. “Na twee jaar ben ik naar Zulte Waregem getrokken. Na vier seizoenen bij Essevee verhuisde ik naar Club Brugge. Drie seizoenen later vertrok ik bij blauw-zwart. De voornaamste reden was speelgelegenheid. Ik koos voor KV Kortrijk omdat ik hoorde dat ze een goede jeugdopleiding hebben. Hier kon ik individueel begeleid worden. Intussen is het al mijn zesde seizoen bij De Kerels.”

Yani Van Den Bossche mocht vorig jaar al een paar keer meetrainen tijdens de voorbereiding. Dit seizoen deed de West-Vlaming dat ook, nu mocht hij blijven bij de A-kern. “Tot wanneer mijn contract loopt? Ik heb eigenlijk nog geen overeenkomst getekend bij KVK. Ik kwam over van de beloften naar het eerste elftal. Ik hoop dat dat binnenkort kan gebeuren.”

Kinesitherapie

Van Den Bossche gaat zoals veel 19-jarigen nog naar school. “Ik studeer kinesitherapie en zit in mijn derde jaar. Het is een drukke combinatie. Zeker omdat ik nu ‘s ochtends train. ‘s Avonds moet ik dan digitaal lessen volgen om op gelijke hoogte te blijven met mijn medestudenten. Ik heb getwijfeld om al mijn studiepunten op te nemen, maar de afgelopen twee jaar is dat ook gelukt. Alleen moet ik nu meer trainen. Ik wil mijn studies achter de hand hebben. Kinesitherapie sluit aan bij het voetbal. Als ik daar dan iets mee doe, zal dat dan hopelijk in de voetballerij zijn.”

De aanvallende middenvelder dacht zelfs al gescoord te hebben. In de derby tegen Zulte Waregem trapte hij een rebound fijntjes binnen. “Toen ik scoorde, was ik superblij. Maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel door de VAR. Op dat moment besefte ik het eigenlijk niet zo goed, ik dacht alleen maar: doorgaan en nog proberen gelijk te maken. Het blijft toch jammer hoor (lacht).”

Van Den Bossche wil dit seizoen vooral veel bijleren. “Mijn eerste doel was om mee te trainen met de A-kern, dat is al gelukt. Hopelijk kan ik nog veel minuten verzamelen. Op het einde van het seizoen zou ik eens aan de aftrap willen staan. Dat moet mogelijk zijn.” (JCS)

Badamosi zeker vier weken out

KVK kwam niet zonder kleerscheuren uit het 5-5-gelijkspel met Beerschot. Selemani heeft een scheurtje in de buikspieren en is tien tot veertien dagen out. Badamosi moest vroegtijdig naar de kant. De Gambiaanse spits liep een scheurtje in de adductoren op, hij moet vier tot vijf weken revalideren. Luqman heeft een spierscheur in de hamstring, volgende week kan hij misschien individueel hervatten. Lepoint (hamstring) hervat de individuele training op het veld. Als alles goed verloopt, kan hij volgende week aansluiten bij de groep. D’Haene onderging een operatie aan de heup, die verliep goed. De linksachter is drie tot zes maanden out. (JCS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.