Via een perscommuniqué liet Mandel United weten dat Xavier Van Honsebrouck deze morgen beslist heeft een stap opzij te zetten. Hij verlaat de Raad van Bestuur van de club, maar blijft wel nog zijn sponsorovereenkomst nakomen. Als reden wordt een verschil in visie met de rest van het bestuur aangehaald.

Op 8 februari 2017 werd met veel luister de fusie tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster aangekondigd in Het Bierkasteel van Xavier Van Honsebrouck. Hij was de sterke man van OMS Ingelmunster, speelde vorig seizoen ook kampioen en promoveerde naar de tweede amateurklasse waar KFC Izegem dat seizoen vijfde werd.

Voorzittersfakkel

Er werd geopteerd om verder te gaan met het stamnummer van KFC Izegem. Bedoeling was om eens het nieuwe Izegemse stadion af was, te verhuizen naar de Borstelstad. In de tussentijd bleef men in de Ingelmunsterse Brigand Arena spelen. Paul Seynaeve (KFC Izegem) bleef voorzitter, maar zou die fakkel doorgeven aan Xavier Van Honsebrouck.

Xavier Van Honsebrouck kon er zich moeilijk bij neerleggen dat Mandel United naar Izegem zou verhuizen

In Izegem wordt het kunstgrasveld ondertussen gretig gebruikt, maar de rest van de accommodatie is nog niet af. Ook de kantine, waar brouwerij Van Honsebrouck op de concessie aast, moet nog verder afgewerkt worden. Daarom kwam men met de gemeente Ingelmunster al overeen om in het seizoen 2018-2019 in de Brigand Arena te blijven spelen. In Ingelmunster waren ondertussen al enkele mensen opgestaan die opnieuw in vierde provinciale wilden beginnen. Maar door die overeenkomst tussen Mandel United en de gemeente Ingelmunster, werden de plannen nog voor een jaartje in de koelkast gestopt.

Continuïteit verzekerd

De rest van de Raad van Bestuur met voorzitter Paul Seynaeve, Mario David, Bob Callens en Frederick Verhelst blijft op post en maakt zich sterk de continuïteit van Mandel United te vrijwaren. "We wensen Xavier uitdrukkelijk te bedanken om aan de wieg te staan van het project Mandel United en voor zich engagement naar de club toe."

Enkele maanden geleden werd duidelijk dat Xavier Van Honsebrouck ook erg dicht bij een overname van KV Oostende stond. Maar die deal ging uiteindelijk niet door.

Sportief gaat het de club wel voor de wind. Het speelt straks de eindronde of promoveert zelfs rechtstreeks als Rupel Boom de licentie niet krijgt. Extrasportief is het dus niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Reactie Xavier Van Honsebrouck

Xavier Van Honsebrouck wilde ook wat uitleg geven bij zijn ontslag: "Een verschil in visie? Dat klopt. Bij het opstarten van de fusie werden bepaalde ambities gekoesterd die nu niet langer haalbaar geacht worden. Ik blijf echter heel ambitieus, andere mensen wilden daar niet echt in mee. Het is zoals een bedrijf: als je vennoten de ene kant op willen en jij de andere, dan moet er iemand zijn conclusies trekken. Ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Ik ben ook niet onvervangbaar, er zullen wellicht andere mensen tot de Raad van Bestuur toetreden. Ik kom uiteraard al mijn verplichtingen na en niets sluit uit dat ik volgend jaar Mandel United ook sponsor!"

Via een perscommuniqué liet Mandel United weten dat Xavier Van Honsebrouck deze morgen beslist heeft een stap opzij te zetten. Hij verlaat de Raad van Bestuur van de club, maar blijft wel nog zijn sponsorovereenkomst nakomen. Als reden wordt een verschil in visie met de rest van het bestuur aangehaald. Op 8 februari 2017 werd met veel luister de fusie tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster aangekondigd in Het Bierkasteel van Xavier Van Honsebrouck. Hij was de sterke man van OMS Ingelmunster, speelde vorig seizoen ook kampioen en promoveerde naar de tweede amateurklasse waar KFC Izegem dat seizoen vijfde werd.Er werd geopteerd om verder te gaan met het stamnummer van KFC Izegem. Bedoeling was om eens het nieuwe Izegemse stadion af was, te verhuizen naar de Borstelstad. In de tussentijd bleef men in de Ingelmunsterse Brigand Arena spelen. Paul Seynaeve (KFC Izegem) bleef voorzitter, maar zou die fakkel doorgeven aan Xavier Van Honsebrouck.In Izegem wordt het kunstgrasveld ondertussen gretig gebruikt, maar de rest van de accommodatie is nog niet af. Ook de kantine, waar brouwerij Van Honsebrouck op de concessie aast, moet nog verder afgewerkt worden. Daarom kwam men met de gemeente Ingelmunster al overeen om in het seizoen 2018-2019 in de Brigand Arena te blijven spelen. In Ingelmunster waren ondertussen al enkele mensen opgestaan die opnieuw in vierde provinciale wilden beginnen. Maar door die overeenkomst tussen Mandel United en de gemeente Ingelmunster, werden de plannen nog voor een jaartje in de koelkast gestopt.De rest van de Raad van Bestuur met voorzitter Paul Seynaeve, Mario David, Bob Callens en Frederick Verhelst blijft op post en maakt zich sterk de continuïteit van Mandel United te vrijwaren. "We wensen Xavier uitdrukkelijk te bedanken om aan de wieg te staan van het project Mandel United en voor zich engagement naar de club toe."Enkele maanden geleden werd duidelijk dat Xavier Van Honsebrouck ook erg dicht bij een overname van KV Oostende stond. Maar die deal ging uiteindelijk niet door.Sportief gaat het de club wel voor de wind. Het speelt straks de eindronde of promoveert zelfs rechtstreeks als Rupel Boom de licentie niet krijgt. Extrasportief is het dus niet allemaal rozengeur en maneschijn.Xavier Van Honsebrouck wilde ook wat uitleg geven bij zijn ontslag: "Een verschil in visie? Dat klopt. Bij het opstarten van de fusie werden bepaalde ambities gekoesterd die nu niet langer haalbaar geacht worden. Ik blijf echter heel ambitieus, andere mensen wilden daar niet echt in mee. Het is zoals een bedrijf: als je vennoten de ene kant op willen en jij de andere, dan moet er iemand zijn conclusies trekken. Ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Ik ben ook niet onvervangbaar, er zullen wellicht andere mensen tot de Raad van Bestuur toetreden. Ik kom uiteraard al mijn verplichtingen na en niets sluit uit dat ik volgend jaar Mandel United ook sponsor!"