Xavier Demuynck, kapitein én jeugdtrainer bij Wikings Kortrijk: “Er loopt veel talent rond”

© JDH
Redactie KW

Naast kapitein bij de eerste ploeg is Xavier Demuynck (24) ook een gepassioneerd jeugdtrainer. Dit seizoen stoomt hij de beloften van VK Wikings Kortrijk klaar voor de A-kern. De gemiddelde leeftijd van de U21 ligt niet hoger dan 16 jaar. Het team moet eigenlijk aantreden bij de U17, maar door te weinig spelers in de jeugdreeksen wagen ze dit seizoen hun kans in de beloftencompetitie. “En ze doen het zeker niet slecht”, vertelt Xavier. “Er loopt heel wat talent rond. Richard Geers bijvoorbeeld. Dat is een jonge speler met enorm veel potentieel. Hij speelt al regelmatig mee met de eerste ploeg en staat meer dan zijn mannetje. Maar het gaat niet alleen over Richard. Veel U21-spelers zijn klaar voor een overstap naar het eerste elftal.”

Het seizoen van de beloften verloopt met ups en downs. Veel zeges zaten er nog niet in. “Maar dat is ook logisch”, stelt hij. “Ze moeten spelen tegen gasten van 20 jaar. Dan moeten ze natuurlijk het onderspit delven in de duels. De resultaten zijn echter van ondergeschikt belang. Ik wil ze vooral plezier zien beleven op het veld. De rest komt later wel.”

“Organisatie was zoek”

Het A-team van VK Wikings Kortrijk verloor in eigen huis met 1-3 van VK Dadizele B. Door deze elfde competitienederlaag blijft Wikings alleen laatste. “We speelden nochtans een sterke partij”, aldus de kapitein. “We kwamen vroeg 1-0 voor en waren lange tijd de betere ploeg. Maar na de pauze gaven we het tegen tien man helemaal uit handen. Onze organisatie was zoek en de kopjes gingen snel naar beneden. We bleven de voorbije maanden niet gespaard van blessures. Daardoor konden we maar weinig met onze sterkste ploeg aantreden. Maar het seizoen is nog lang en we willen absoluut van die laatste plaats af.” (JDH)

VK Wikings Kortrijk 1-3 VK Dadizele B

Wikings: Dinnecourt, Vanassche, X. Demuynck, Ockier, Vercruysse, Neyrinck (63′ Huysman), L. Denutte, L. Vertommen (45′ B. Cambien), Vercaemst, D’Hondt (70′ B. Cambien), P. Denutte.

Doelpunten: 19′ Neyrinck 1-0, 68′ Nyffels 1-1, 75′ en 81′ Bouckenooghe 1-2 en 1-3.

Rode kaart: 37′ Ollevier.

Zaterdag 2 december om 17 uur: Wikings Kortrijk – Dottenijs Sp. B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.