Xander Pottie (U12, RC Bissegem): “Voorkeur voor skateboarden”

Foto EDB
Redactie KW

Xander Pottie (11), die afwisselend in Bissegem en Zwevegem woont, begon te voetballen bij de U6 van RC Bissegem. Nu zit hij in het zesde leerjaar en voetbalt hij bij de U12 van trainer Steven Samyn. Er zijn twee nieuwe afgevaardigden.

“Mijn papa Michael deed dat tot vorig seizoen, maar hij wou gewoon nog eens supporter zijn”, vertelt Xander. “Binnenkort start op school opnieuw een maandagmiddagcompetitie. Dan is er elke week een match op de speelplaats. Bij Bissegem spelen we op zaterdagnamiddag. Als er geen wedstrijd is, ga ik naar de KSA in Bissegem. Jammer dat dit samenvalt. De weekends en het kamp wil ik echter niet missen. Op zaterdagvoormiddag ga ik skateboarden bij Rampaffairz in Wevelgem. Ik droom ervan om professioneel skater te worden, want dat doe ik liever dan voetballen.”

Samen met zijn papa gaat Xander naar de thuismatchen van KV Kortrijk kijken. “Naast Manchester City is dat mijn favoriete ploeg. Mijn lievelingsspeler is Kevin De Bruyne, maar ook Pierre-Emerick Aubameyang van Dortmund vind ik heel goed.” (EDB)