Wullaert kijkt al uit naar duels om laatste WK-ticket: “Er staan nog rekeningen open”

© BELGA
Redactie KW

Davinia Vanmechelen kroonde zich dinsdagavond met twee doelpunten tot matchwinnaar in het duel met Italië (2-1), maar het was toch weer voormalig Gouden Schoen Tessa Wullaert die de uitblinkersrol opeiste.

Sinds haar transfer van Wolfsburg naar Manchester City speelt de aanvalster weer bevrijd, met een grotere drang naar acties. “Ik speel met vertrouwen en het gebrek daaraan kan het grootste struikelblok voor een speelster zijn”, bekende Wullaert na afloop. “Maar ik denk dat iedereen vandaag wel met vertrouwen speelde. Iedereen was fysiek klaargestoomd in haar club en dat is wat we nodig hebben.”

De WK-droom blijft levend, maar toch zal het nog lastig worden om komend jaar in Frankrijk te raken. Naast België plaatsten ook Nederland, Denemarken en Zwitserland zich voor de play-offs, waarin er maar één WK-ticket te verdienen valt. De halve finales worden begin komende maand gespeeld, de loting daarvan wordt vrijdag in het Zwitserse Nyon gehouden. De finale is voor begin november, telkens wordt er met heen- en terugwedstrijden gespeeld.

Met Nederland en Denemarken staan er nog rekeningen open“, lachte Wullaert. In de groepsfase van het EK van vorig jaar verloor België zijn openingswedstrijd met 0-1 van Denemarken en werd de kwalificatie voor de tweede ronde op een haar na gemist door een 1-2 nederlaag tegen Nederland. Een Derby der Lage Landen zou deze keer zomaar over deelname aan het WK kunnen beslissen. “Ik ben benieuwd, ik ga de loting vrijdag zeker volgen. Als we spelen zoals vandaag en met de mentaliteit van vrijdag denk ik dat alles mogelijk is. Ook de eerste plaats in deze groep was niet onmogelijk. Ik blijf erbij dat we op het slechtste moment tegen de beste twee ploegen hebben moeten spelen en het is nog altijd zuur om daar aan terug te denken. Daarna hebben we ons geconcentreerd op deze wedstrijden met de historische barrages als gevolg.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.