Omdat achtervolger Wielsbeke op hekkensluiter Meulebeke op een 2-2 gelijkspel bleef steken, valt de schade voor de jongens van Jeffry Verhoeven nog mee.

Bij de eerste aanval van Lauwe was het meteen raak. Znagui zonderde Couckuyt af en die liet doelman Vanbrabant kansloos. Het duurde tot even voorbij het halfuur vooraleer Oostnieuwkerke van een verdedigend mistasten in de Lauwse defensie kon profiteren om de gelijkmaker te scoren.

Met kansen voor Yde en Munteanu leek het alsof de leiders de wedstrijd in handen zouden nemen. Maar van een slippertje van doelman Vanbrabandt profiteerde Tajeddine om Lauwe net voor de rust weer op voorsprong te schieten.

Meteen na de pauze ging de thuisploeg door op zijn elan. Vancompernolle krulde een hoekschop rechtstreeks binnen. Even later scoorde Munteanu de aansluitingstreffer. Toen een kwartier voor tijd Commeyne op hoekschop voor Lauwe nummer vier scoorde, had Oostnieuwkerke het begrepen.

(FV)

DOELPUNTEN: 8' Couckuyt 1-0, 35' Hoflack 1-1, 40' Tajeddine 2-1, 49' Vancompernolle 3-1, 56' Munteanu 3-2, 73' Commeyne 4-2.

LAUWE: Degrande, Commeyne (74' Casier), Hellebaut, Honoré, Gekiere, Vancompernolle, Steenlant, Bostyn, Znagui (82' Bonte), Vancraeyveldt, Couckuyt, Tajeddine (6' Steenlant).

OOSTNIEUWKERKE: Vanbrabandt, Bentein, De Deygere, Denoo, Vanelslander (80' Vanhecke), Hoflack, Ghekiere, Colpaert (De Groote), Buysse, Minteanu, Yde.

Omdat achtervolger Wielsbeke op hekkensluiter Meulebeke op een 2-2 gelijkspel bleef steken, valt de schade voor de jongens van Jeffry Verhoeven nog mee.Bij de eerste aanval van Lauwe was het meteen raak. Znagui zonderde Couckuyt af en die liet doelman Vanbrabant kansloos. Het duurde tot even voorbij het halfuur vooraleer Oostnieuwkerke van een verdedigend mistasten in de Lauwse defensie kon profiteren om de gelijkmaker te scoren. Met kansen voor Yde en Munteanu leek het alsof de leiders de wedstrijd in handen zouden nemen. Maar van een slippertje van doelman Vanbrabandt profiteerde Tajeddine om Lauwe net voor de rust weer op voorsprong te schieten. Meteen na de pauze ging de thuisploeg door op zijn elan. Vancompernolle krulde een hoekschop rechtstreeks binnen. Even later scoorde Munteanu de aansluitingstreffer. Toen een kwartier voor tijd Commeyne op hoekschop voor Lauwe nummer vier scoorde, had Oostnieuwkerke het begrepen.(FV)