WS Lauwe staat voor korte verplaatsing naar Endracht Wervik

"De jongste weken worden we geteisterd door blessures en schorsingen", weet Lauwetrainer Christoph Van Elslande. © Bart
Redactie KW

Na de 0-1-nederlaag tegen buur Wevelgem ging WS Lauwe nu ook met 0-3 de boot in tegen Zedelgem. Morgen, zaterdag, wacht de geel-zwarten een korte verplaatsing naar Eendracht Wervik, dat na vier nederlagen op rij vorig weekend eindelijk nog eens kon winnen.

Twee opeenvolgende nederlagen. Zou het kunnen dat WS Lauwe op het tandvlees zit? “De jongste weken worden we geteisterd door blessures, zieken en geschorsten”, reageert trainer Christoph Van Elslande. “Onze kern is niet zo breed dat we dat zonder kleerscheuren kunnen opvangen. Eenmaal we opnieuw met onze beste ploeg aan de aftrap kunnen komen, zullen we er weer staan.”

In de heenronde verloor WS Lauwe op eigen veld met 0-1 van Wervik. Zaterdag kan White Star zijn gram halen. “Wervik was een van de betere ploegen die we dit seizoen te bekampen kregen”, zegt Christoph Van Elslande. “Maar ook Eendracht heeft al gas moeten terugnemen. Eerste provinciale is een sterke reeks met veel ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. De vorm van de dag, pech, geluk of scheidsrechterlijke beslissingen geven vaak de doorslag.”

In de running voor eindrondeticket

Ondanks de nul op zes blijft WS Lauwe in de running voor een eindrondeticket. “Als club liggen we daar niet wakker van”, bekent Christoph Van Elslande. “Ik weet wel dat veel spelers daar naar uitkijken. Voor hen is het de kers op de taart, de bekroning van een mooi seizoen. We zullen ons ook niet zomaar laten verliezen. Voor een goed begrip: we willen iedere wedstrijd winnen, maar die eindronde is geen cadeau. Tenminste niet voor een ploeg als de onze die geen promotieambities koestert. In derde amateurklasse, met weinig West-Vlaamse ploegen, hebben we niks te zoeken. Momenteel oogt eerste provinciale met al die derby’s zoveel leuker.”

Ervaren middenvelder Jan De Winter stond nog eens aan de aftrap.
Ervaren middenvelder Jan De Winter stond nog eens aan de aftrap.© Bart

Eendracht Wervik kon dan weer eindelijk nog eens winnen. Het werd na vier nederlagen op rij en een 6 op 24 0-2 bij SC Wielsbeke. De ervaren middenvelder Jan De Winter stond nog eens aan de aftrap en maakte de negentig minuten vol.

“We zijn aan een heel zwakke terugronde bezig”, zegt de ex-speler van onder meer SV Wevelgem City en het toenmalige FC Helkijn. “We hadden ook wat pech. Leider SV Oostkamp liep verder weg en zo daalden onze titelkansen. We kwamen in de middenmoot terecht en de drive was weg. Gelukkig deden we het zondag goed.”

Heel goede verdediging

Zaterdag is er een leuke affiche tegen WS Lauwe. “Ze hebben zondag thuis verrassend verloren en zijn er daardoor op gebrand om bij ons de punten te pakken”, aldus Jan. “WS Lauwe is een ploeg met veel kwaliteiten. Hun spits Aaron Couckuyt is heel gevaarlijk. Als iedereen fit is, beschikt WS Lauwe over een heel goede verdediging.”

Jan De Winter (28) is bij de grensploeg bezig aan zijn zesde en laatste seizoen. Hij tekende voor reeksgenoot RC Lauwe. “Ik woon in Wevelgem en dan zal het maar een vijftal minuutjes rijden zijn naar de training”, klinkt het. “Ik heb dit seizoen niet veel kunnen spelen. Het lichaam wil niet altijd echt mee. Door het nachtwerk in mijn café is er die vermoeidheid. Al voel ik me nog fit genoeg om eerste provinciale aan te kunnen. We gaan twee maanden op reis en normaliter zal ik pas eind oktober de trainingen hervatten. Ik zal wel het begin van de voorbereiding meedoen. Er was ook nog interesse van andere ploegen uit eerste provinciale, maar ze waren minder happig toen ze over die reis hoorden.” (Fonzie-EDB)

Zaterdag 7 maart om 18 uur: Wervik WS Lauwe.