WS Lauwe in tweede voorronde Croky Cup tegen Wolvertem Merchtem

WS Lauwetrainer Christoph Van Elslande is ambitieus. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Trainer Christoph Van Elslande wil met WS Lauwe weer een stevig bekerreputatie opbouwen. Met een 0-2-overwinning op reeksgenoot Wielsbeke zetten de geel-zwarten hun voornemen in de verf. Zondag wacht een thuismatch tegen Wolvertem Merchtem.

Met de komst van fusieploeg Wolvertem Merchtem kan WS Lauwe met een mooie affiche pronken. De Vlaams-Brabanders eindigden vorig seizoen elfde in derde amateurklasse. De Vlaams-Brabanders zijn favoriet, maar T1 Christoph Van Elslande wil dat zijn jongens zonder complexen op het veld komen. “Wat hebben we te verliezen?”, stelt de Lauwse trainer de vraag. “Als we aan het kortste eind trekken, gaat er geen haan over kraaien. Maar bij winst krijgen we gegarandeerd de schijnwerpers op ons gericht. Het zou tevens goed zijn voor het vertrouwen. In ieder geval, wat het ook wordt, ik wil dat mijn jongens hun vel duur verkopen.”

WS Lauwe strandde vorig seizoen op een zucht van een eindrondeticket. “Ik zet geen plaats voorop”, waagt Christoph Van Elslande zich niet aan een pronostiek. “Wij zijn versterkt, maar ook de reeks is er sterker op geworden. In vergelijking met vorig seizoen ben ik er zeker van dat onze kern over meer kwaliteit beschikt. Nathan Leyder genoot zijn opleiding bij Club Brugge en Ajax. Ook Sven De Rechter verdiende zijn strepen op nationaal niveau. Dat zijn twee jongens van wie ik verwacht dat ze de ploeg op sleeptouw gaan nemen.”