WS Lauwe haalt oud-Ajacied binnen

Nathan Leyder speelde vier seizoenen voor Ajax. Een zware knieblessure gooide roet in het eten. © Twitter @AjaxA1watcher
Olaf Verhaeghe

Eersteprovincialer WS Lauwe is volop bezig met het samenstellen van de kern voor volgend seizoen. Maandag stelde de club een bijzondere aanwinst voor: verdediger Nathan Leyder, vroeger aan de slag bij onder meer Ajax, trekt volgend seizoen de geel-zwarte uitrusting aan.

Nathan Leyder doet bij sommige voetballiefhebbers wel een belletje rinkelen. De nu 21-jarige verdediger kwam in 2012 in het nieuws toen hij de overstap maakte van de jeugd van Club Brugge naar Zulte Waregem. De reden voor zijn vertrek toen: aanhoudende pesterijen. Een jaar later verhuisde de Franstalige Leyder naar Ajax, hij was toen amper 16 jaar. Hij tekende er een profcontract maar door onder meer een zware knieblessure bleef de grote doorbraak uit.

Na zijn Nederlands avontuur keerde Nathan Leyder in de zomer van 2017 terug naar België. Na een half jaar bij Hamme (2e amateursklasse) trok hij naar RE Acren-Lessines, een ploeg uit Henegouwen die ook in tweede amateur uitkomt. Volgend seizoen speelt Leyder dus voor WS Lauwe in een poging zijn carrière te herlanceren. Nathans oudere broer Jimmy speelt voor Moen, in 2e provinciale B. (OV)