WS Bulskamp (4A) geeft forfait nog voor competitie begint: “Dit is een vernedering”

Op de ploegfoto van een paar weken geleden tellen we nog 18 spelers, maar intussen is de groep dus al verder uitgedund. © Marnix Goemaere
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Vierde provinciale A zal dit seizoen een team minder tellen. WS Bulskamp zal immers niet aan de competitie beginnen. “Vrijdagavond waren we slechts met vier spelers op training, dus beslisten we om er een punt achter te zetten”, aldus Johan Coutereel, die samen met Jurgen Schoolaert White Star coachte.

“Dit is heel pijnlijk. Een drama. Als coach is dit een vernedering”, klinkt het bij een ontgoochelde Johan Coutereel. “Als je niet zeker bent dat je elke match met elf zal kunnen aantreden, is het echter beter van er niet aan te beginnen. Om een seizoen vol te maken, moet je minstens over een kern van 20 spelers beschikken. Wij hadden er slechts 15…”

Beloften gaan wel door

“Vrijdagavond op training waren er 4 spelers van de eerste ploeg en 6 beloften aanwezig. Dan weet je het wel. Onze spelers hebben nu nog tot zaterdag de tijd om een nieuwe ploeg te vinden. Zelf blijf ik beloftentrainer bij White Star. We hopen met die ploeg toch nog een beetje de naam van de club te redden, want we beseffen dat dit geen goede reclame is. Of we volgend seizoen weer met een eerste ploeg zullen aantreden? Daar is nog niet over gesproken geweest, maar ik vermoed van wel”, besluit Johan Coutereel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten