Woelige tijden bij KFC Poperinge: ontslag coach Lucker geweigerd door spelers en bestuur

Na de nederlaag tegen Zedelgem bood Bram Lucker zijn ontslag aan. © Bart
Redactie KW

Na de 0-3-nederlaag tegen Zedelgem bood Bram Lucker zijn ontslag aan. Zowel de spelers als het bestuur behouden het vertrouwen en Lucker is gemotiveerder dan ooit om de kentering in te zetten na de magere 4 op 18.

“Na de 5-7-zege op Waregem hoopte ik dat we eindelijk uit de impasse zouden raken”, vertelt Lucker. “Maar na nog geen minuut spelen tegen Zedelgem moesten we alweer achtervolgen. Net als de week ervoor stonden we drie doelpunten in het krijt bij de rust. We waren beter dan onze tegenstrever, maar opnieuw volgde een ontgoochelend resultaat. Bij de tegengoals hadden we telkens een machteloos gevoel. Een combinatie van pech, concentratieverlies en een gebrek aan communicatie.”

Deze keer dus geen comeback en na de match bood Lucker zijn ontslag aan bij de spelersgroep en het bestuur. “Ik ben niet belangrijker dan de club en doe alles wat ik kan, maar op een bepaald moment sta ik machteloos“, gaat hij verder. “De groep gaf aan dat ook zij nog meer verantwoordelijkheid willen nemen om uit deze impasse te raken. Het vertrouwen is nog steeds aanwezig vanuit de club. Ik blijf dus aan als coach van geel en rood en zal zondag gemotiveerder dan ooit op de bank zitten in en tegen WS Lauwe.”

(AP)