Winkel wint burenduel in Gullegem met de kleinste cijfers

Duel tussen Yoeri Flederick (r) en Vincent Bostoen (l). © VDB
Redactie KW

Tegen een aanvallend onthoofd Gullegem kon bezoekende trainer Danny Lavens het zich veroorloven om Dieter Yde, Kobe Stragier en Arne Devisch op de bank te zetten.

De rood-zwarten namen van bij de start de wedstrijd in handen, zetten meteen doelman Degrendel aan het werk. Eerst moest de Gullegemse goalie uit zijn pijp komen bij een poging van Benjamin Lutun. Drie minuten later stond Degrendel machteloos op een uithaal van Romain Haghedooren. Net voor het halfuur, na een vrijschop van Vincent Bostoen, moest de Gullegemse doelman opnieuw aan het werk. Vanaf het derde kwartier zette Winkel de automatische piloot in werking, liet Gullegem in de match komen. Joppe Van Heuverzwyn profiteerde er van om doelman Dimitri Verhulst op de korrel te nemen. De tweede helft is in een notendop verteld: Gullegem wilde wel, maar had te weinig aanvallende mogelijkheden. Winkel nam genoegen met die kleine voorsprong, hield de wedstrijd onder controle. In de slotminuten werd het dan toch bijna 1-1: na een verdedigend mistasten in de bezoekende defensie omspeelde Joppe Van Heuverzwyn doelman Dimitri Verhulst, maar toen Van Heuverzwyn wilde afdrukken, gooide Verhulst zich op de bal.

(AV – foto Bart)

FC Gullegem – Winkel 0-1

Doelpunt: 18′ Haghedooren 0-1.

Gullegem: Degrendel, Cremers, A. Defevere, Mulliez, Dejonghe, Delrue, Flederick, Hermans (69′ Özen), Pierre, Van Heuverzwijn, Vangheluwe.

Winkel: Verhulst, Verhooghe, Reuse, Bostoen (84′ Devisch), Velghe, Haghedooren (81′ Stragier), Van Gijseghem, Vanaudenaerde, Lebsir (79′ Yde).