Winkel veegt de vloer aan met Eisend Maasmechelen

Om uit te maken wie tot ‘algemeen kampioen’ gekroond zou worden, moest Winkel nog de kampioen van de B-reeks Patro Eisden Maasmechelen partij geven. De Limburgers waren de beste in hun reeks en lieten Hasselt en Temse respectievelijk zes en vijftien punten achter zich.

De ploeg van de flamboyante voorzitter Salar Azimi en trainer Stijn Stijnen, ex-Club Brugge, kwam met veel adelbrieven naar de Gullegemse Poezelhoek afgezakt, maar werd door de jongens van trainer Danny Lavens gewogen en veel te licht bevonden.

De aanvangsminuten waren voor Eisden. Maar na vijf minuten noopte thuisspeler Youla de bezoekende doelman tot een eerste redding. Winkel duwde door en versierde menige kans. Een vrijschop van Oumedjeber belandde op het doelhout. Even later kreeg de thuisploeg via Munoz dan toch loon naar werken. De rood-zwarten bleven kamperen op de helft van de Limburgers.

Met een 1-0 achterstand aan de rust kon Patro niet klagen. Na tien minuten in de tweede helft stond het via Oumedjeber 2-0. Winkel bleef de kansen bijeen voetballen en liep via Vanhaeren tot 3-0 uit. De enige keer dat Eisden in de rechthoek van de thuisploeg kwam, konden de bezoekers de eer redden. Uiteindelijk legde Vanhaeren de eindstand vast.

(FV)

DOELPUNTEN: 16′ Munoz 1-0, 54′ S. Oumedjeber 2-0, 69′ Vanhaeren 3-0, 73′ Allegria 3-1, 87′ Vanhaeren 4-1.

WINKEL: Dhoest, Velghe, Reuse, Dujardin (88′ Obin), Verhooghe, Voskanian, Deschilder, S. Oumedjeber, Youla (79′ M. Oumedjeber), Vanhaeren (90′ Rastoll), Munoz.