Winkel Sport wint met 3-1 van Menen

Nicholas Tamsin (hier tegen Knokke) legde de eindstand vast © a-VDB

Na de 4-1 nederlaag op Gullegem heeft Winkel zich met een 3-1 zege zich goed herpakt tegen Menen.

Normaal moest de wedstrijd op Menen doorgaan, maar omdat het speelveld van de geel-zwarten er alles behalve goed bijligt, werd op het kunstgras van Ledegem gespeeld. In de eerste helft dwong Winkel licht veldoverwicht en balbezit af, maar kon de Menense doelman Depaepe veel te weinig aan het werk zetten. De Winkelse kersverse aanwinst Babacar Seck kwam voor het eerst in actie, maakte alsnog geen indruk. Menen zorgde voor een stevige repliek opende via Emile Elo de score, na een mooie voorzet van Bart Buysse.

Voor de tweede helft, op uitzondering van doelman Depaepe, stuurde de Menense trainer Pascal Verriest een volledig andere ploeg het veld op. Dit had gevolgen. Na drie minuten scoorde Dieter Yde de gelijkmaker. Menen kwam nog weinig in het stuk voor. Aaron Vandendriessche zorgde voor de 1-2 na een mooie combinatie. Even later legde Nicholas Tamsin de eindstand vast, na een mooie actie en voorzet van Yde.

Zaterdag om 17 uur ontvangt Winkel SV Roeselare. Menen speelt zondag om 16 uur voor de Beker van België op en tegen derdeprovinciale Brielen Sport.