Winkel Sport wint met 3-0 tegen La Louvière

Nieuwkomer Jordan Dauchy - overgekomen van SK Ronse - scoorde de openingsgoal. © VDB

In zijn eerste thuismatch tegen La Louvière trakteerde Winkel zijn supporters op een 3-0 overwinning.

De Walen begonnen nochtans niet onaardig aan de wedstrijd. Maar nog voor het kwartier, op hoekschop, zette Dauchy zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Terwijl de thuisfans nog aan het juichen waren, mocht de thuisploeg een tweede hoekschop nemen. Deze keer nam Velghe die voluit op de slof en hij liet de bezoekende doelman kansloos. Met een 2-0 voorsprong kon Winkel het zich veroorloven om het balbezit aan La Louvière te laten, op de counter gevaarlijk tegen te prikken. De bezoekers geraakten nauwelijks aan kansen. Als ze dan toch eens van op afstand uithaalden, was er een attente doelman Galens om het gevaar te keren. Net voor de rust mocht Deschilder twee keer vrij aanleggen, maar telkens werden zijn pogingen gestopt door de bezoekende goalie.

Vroeg in de tweede helft nam de snelle Amini de bezoekende defensie in snelheid, werd in de grote rechthoek van de sokken gelopen. Debouver zette de strafschop feilloos om. Match gespeeld, de eerste drie punten waren binnen.