Winkel Sport wint burenduel met 1-0 van FC Gullegem

De derby tussen Winkel Sport en FC Gullegem moest het hebben van het prestige, beide ploegen hebben in hun eerste jaar in derde klasse meteen een veilige stek in de (hoge) middenmoot vastgepakt.


Winkel haalde het uiteindelijk met 1-0, een verdiende zege al kwam Gullegem in de slotfase nog opzetten. Een hevige wind maakte goed voetbal moeilijk. In de eerste helft viel er ook heel weinig te beleven, een kopballetje van Lutun werd gemakkelijk gepakt door Degrendele. In de tweede helft had Winkel het balbezit. Een actie van Rens Verhooghe speelde David Cardon vrij, maar die kreeg de bal op amper een meter van het doel maar niet tegen de netten. Even later zette Sucaet een actie op, een dubbele een-twee met David Cardon zette die laatste alleen voor doel en de Waalse goaltjesdief faalde niet. Even later trof Dieter Yde de lat. Een mooie actie van Devisch en Bostoen leverde een nieuwe kans op voor Yde, maar diens schot was te centraal.

Gullegem had nog niet echt een kans bij elkaar gevoetbald, maar had toch nog wat energie voor een slotoffensief. En die ene kans kwam er dan toch. Seignez kon afdrukken en doelman Verhulst had verrassend veel moeite met zijn schot. Pieter Vangheluwe kreeg wegens protest nog dubbel geel en dus rood. De drie punten bleven in Winkel.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.