Winkel Sport weet meteen vervanger voor Mathias Velghe te strikken: Joedrick Pupe (23) was prof in Nederlandse tweede klasse

Joedrick Pupe beklinkt zijn overeenkomst met Winkel Sport via een vuistje met sportief manager Patrick Rotsaert.
Joedrick Pupe beklinkt zijn overeenkomst met Winkel Sport via een vuistje met sportief manager Patrick Rotsaert.
Wouter Vander Stricht

Het nieuws dat Mathias Velghe zou stoppen met voetballen kwam onverwacht, maar sportief manager Patrick Rotsaert is op alles voorbereid. “Ik volgde Joedrick Pupe al een tijdje, maar als prof was hij vroeger niet haalbaar voor ons. Die situatie is nu veranderd en wij kwamen tot een overeenkomst met deze jonge centrale verdediger.”

Joedrick Pupe, die in Roeselare woont, kreeg als centrale verdediger zijn opleiding in Club Brugge en vervolgens bij KV Kortrijk waar hij 15 maal bij de A-kern op het wedstrijdblad stond. Daarna tekende Joedrick Pupe een profcontract bij Almere City in Nederland waar hij vorig seizoen af te rekenen kreeg met een blessure. Hij werkte hard aan zijn terugkeer na een gebroken knieschijf, maar toen hij net fit was kwam er een coronaseizoen aan en werd zijn contract in Almere niet verlengd. Hij kon daarna bij KSV Oostkamp onder dak waar hij trainer Kurt Delaere (ook ex-Winkel Sport) kende en zijn conditie kon onderhouden. Van voetballen was er dit seizoen geen sprake meer en nu kan hij opnieuw de opstap maken naar Winkel Sport dat in eerste nationale aantreedt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.