Winkel Sport vol vertrouwen na positieve zitting voor BAS

Voetbalclub Sint-Eloois-Winkel Sport verscheen vandaag voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om de weigering van de licentie eerste amateurklasse aan te vechten. De West-Vlamingen maken zich na een ‘positieve zitting’ sterk dat ze voldoen aan de voorwaarden.

Fries Deschilder van Winkel Sport wordt stevig aangepakt door Simon Vermeiren (Lierse Kempenzonen). © Bart

Winkel Sport greep begin april naast de licentie voor eerste amateurklasse, omdat de voetbalclub uit Ledegem niet kon aantonen dat alle lonen van spelers, trainers en personeel correct betaald zijn. De individuele loonbrieven van twee spelers zouden niet overeenkomen met hun contractuele bepalingen. De brutolonen waren niet correct aangegeven, waardoor mogelijks ook de RSZ en bedrijfsvoorheffing niet correct was aangegeven.

De West-Vlamingen maakten gewag van een administratief verkeerde interpretatie door het verkeerd berekenen van de belastbare kilometervergoeding. Woensdag lichtten advocaten en bestuursleden dat via een videoconferentie toe aan het BAS. “De zitting verliep heel positief en er waren vanwege de KBVB en de licentiemanager geen bijkomende vragen. Het ingediende dossier werd als volledig aanzien”, klinkt het.

Het BAS zal zich uiterlijk op 10 mei uitspreken over het dossier. “Maar Winkel Sport is van mening aan alle voorwaarden te voldoen om de licentie voor eerste amateurklasse te behalen.”

Winkel degradeert naar tweede amateurklasse, maar trok naar het BAS omdat de club, bij het niet bekomen van de licentie voor eerste amateurklasse, volgend seizoen in tweede amateurklasse met een aftrek van drie punten zou moeten starten. (CDW-Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.