Winkel Sport verliest belangrijke partij tegen Lierse

Jonathan Kindermans (links) tracht Dylan Vanhaeren (midden) en Fries Deschilder (rechts) uit te spelen. © (Foto VDB)

Winkel hoopte tegen concurrent SK Lierse het nieuwe jaar met een overwinning in te zetten. Maar andermaal trokken de rood-zwarten aan het kortste eind.

Winkel begon aan de wedstrijd met zijn nieuwe aanwinst Kristof Verspeeten, overgekomen van Mandel, in de spits. Verspeeten deed zijn best, kreeg weinig bruikbare ballen voor de voeten. Nadat Lierse de eerste 20 minuten voor zijn rekening nam. doelman Roef zich in die beginfase moest onderscheiden, kwamen de rood-zwarten met kansen voor Deschilder en Sümir beter in de match. Met een 0-0 stand aan de rust kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Meteen na de pauze schakelde Lierse een versnelling hoger, slikte Winkel meteen de 0-1. De jongens van trainer Danny Lavens vonden niet de kracht om een vuist te maken, konden aanvallend nauwelijks dreigen. Lierse, door een talrijk meegereisde supportersclan aangemoedigd, nam de wedstrijd in handen, scoorde tien minuten later een tweede keer. Bij Winkel gingen de kopjes helemaal naar beneden, slaagde de thuisploeg er niet meer in om de bezoekende doelman aan het werk te zetten.