In totaal zeven nieuwkomers bij Winkel Sport. Maar eigenlijk zijn het er een stuk meer. Door het opstarten van een B-elftal dat in vierde provinciale C zal aantreden, moest ook het beloftenelftal quasi helemaal vernieuwd worden. Maar voor de A-kern werden dus zeven transfers gedaan. Bij het ter ziele gegane KVV Coxyde werden youngsters Dante Blanckaert en Dylan Vanhaeren weggehaald. Ook flankaanvaller Darius Hillewaere (KVK Westhoek) en centrale middenvelder Nicholas Tamsin (R. Knokke FC) hebben een Koksijds verleden. Als doelman werd Arne Sabbe (KSV Roeselare) ingehaald, hij vormt een trio met Sven Dhoest en Jordy Mervilde. De jongste twee aanwinsten zijn Jérrémy Obin (Seraing) en Babacar Seck (Jeunesse Canach, Luxemburg). De eerste is een linksvoetige centrale verdediger, de tweede een spits. "Maar we zijn nog op zoek naar versterking, maar simpel is dat niet altijd", vertrouwde trainer Danny Lavens ons toe. "We hebben nu 19 spelers met daarbij drie doelmannen, het is duidelijk dat daar nog iets bij moet."

Sponsor Geert Cool trok zoals gebruikelijk de kaart van het familiale karakter van de club en bedankte ook de mensen van Olympic Ledegem omdat er op hun terrein mag getraind en gespeeld worden. Voorzitter Carlos Vanderhelst stelde de zeven nieuwkomers kort voor en trainer Danny Lavens wees nog eens op het tekort aan voetbalvelden. "Drie terreinen is te weinig voor twee eerste elftallen, een jeugdwerking en enkele liefhebbersploegen. Ik weet dat de gemeente al inspanningen deed, maar hierbij geef ik toch een voorzet om binnen te koppen."

Ondanks het vele werk ligt het eerste terrein er niet perfect bij, de oefenterreinen op Klein Harelbeke zijn eigenlijk in haast erbarmelijke staat. Burgemeester Bart Dochy kaatste de bal snel terug. "Ieder zijn eigen job", lachte hij. "Ik ben ervan overtuigd dat de trainer met dit aanwezige potentieel er een mooi seizoen van zal maken. Wij hebben geïnvesteerd in een kunstgrasmat in Ledegem en een vernieuwd sanitair en een nieuwe tribune in Winkel. Een kunstgrasmat in Winkel zou wel degelijk ook aangewezen zijn, maar wij moeten ook rekening houden met ons budget. Maar we zijn het idee zeker genegen", aldus de burgemeester.

En nog dit: de favorietenrol in tweede amateurklasse werd zowel door trainer Danny Lavens als sponsor Geert Cool in de schoenen van KFC Mandel United Izegem-Ingelmunster geschoven. En de eerste wedstrijd ontvangt Winkel de buren.

Winkel Sport oefent zaterdag 29 juli tegen KSV Roeselare. De wedstrijd ging normaliter op Terschueren afgewerkt worden, maar de Roeselarenaars stelden voor om - door de staat van het Winkelse veld - op Schiervelde te spelen. De aftrap wordt om 17 uur gegeven.