Winkel Sport pakt tegen Dessel eerste zege

Felix Reuse (rechts) tracht het Thomas Jutten (links) moeilijk te maken om de bal aan te nemen. © (Foto VDB)

Winkel pakte tegen Dessel zijn eerste zege (2-1). Toen de scheidsrechter de wedstrijd affloot, volgde een heuse ontlading.

De thuisploeg kwam gedreven uit de kleedkamer, nestelde zich meteen voor het doel van de bezoekers. Na vrijschop en aandringen van Munoz, kon Reuse van dichtbij de score openen. De thuisploeg trok zich op aan dit vroeg doelpunt, wilde meer. Maar ook doelman Roef werd op de proef gesteld op een schot van bezoeker Dufour. Op het halfuur, na een dieptevoorzet op Lutun, belandde de bal bij Waeghe die meteen raak trof. Met een 2-0 voorsprong aan de rust trok Winkel met opgeheven hoofd naar de kleedkamer. In de tweede helft kwam Dessel opzetten. De bezoekers dwongen veldoverwicht en balbezit af, maar geraakten zelden in de zone van de waarheid. Winkel loerde op de counter, kon slechts dreigen via Dujardin. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan, scoorde Dessel de aansluitingstreffer. De bezoekers dreven de druk op, maar een goed georganiseerde thuisdefensie gaf geen krimp. Pas in blessuretijd werd het nog even bibberen voor de rood-zwarten. De eerste overwinning was binnen en dat werd luidruchtig gevierd.