Winkel Sport laat 0-2 voorsprong glippen en keert met punt terug uit Dender

Winkel Sport had de heenwedstrijd met 2-0 gewonnen, maar had het toen al niet onder de markt. Nu leek Winkel bij de rust – het stond tegen tien man 0-2 voor – op een zege af te stevenen. Maar na de rode kaarten voor Denoo en Verhulst keerde de thuisploeg terug tot 2-2. Winkel mocht nog tevreden zijn met een puntje, het eindigde met negen en Dender liet twee strafschoppen onbenut.

De eerste kans was voor FC Dender toen Wouter Hias vanop rechts maar rakelings naast doel trapte. Voor Winkel Sport knalde Lutun naast doel. Rond het kwartier was het de beurt aan Julien Pé, maar eerst trapte hij over doel om nadien net naast doel te koppen. Bij een aanval van Winkel werd Nicaise na een trekfout met rood bestraft. En plots ging het snel voor Winkel. Net voor het half uur kopte Kobe Stragier, zopas papa geworden, een corner strak binnen en even later verubbelde Dieter Yde de score.

FC Dender voerde bij de rust enkele wissels door. De thuisploeg ontwikkelde nu druk en dat resulteerde in een strafschop, maar Dimitri Verhulst kon de poging van Terki uit de rechter benedenhoek halen. Drie minuten later stopte de doelman opnieuw een schot van Terki en de rebound werd door Podevijn over de deklat geknald. Op het uur moest ook Winkel met tien man verder toen Denoo rood kreeg na een tweede gele kaart. FC geloofde nu plots weer in zijn kansen en Felix slaagde er in om vanop de grote backlijn de doelman te verschalken. FC kon nu op zoek gaan naar de gelijkmaker en met nog toen minuten te spelen werd Cabumi foutief afgestopt, rood voor doelman Verhulst en een tweede penalty voor FC, maar ook de reservedoelman Deneir belette FC te scoren, hij hield Jens Podevijn met de voet van een doelpunt. Dender bleef drukken en stelde via Terki uiteindelijk toch gelijk. Op de foto zien we Kobe Stragier. (WVI/Foto BVB)