Winkel Sport kocht jong en Frans(talig) in, maar is zeker een titelkandidaat

Het legertje nieuwkomers met achteraan v.l.n.r. Zakari Lambo Junior, Yacine Bougrissi, Damien Rastoll, Sofiane Oumedjeber, Fries Deschilder en Maarten Houthoofd. Vooraan v.l.n.r. Mehdi Oumedjeber, Olivier Vermander, sponsor Geert Cool, Julien Van Volcem, Joey Dujardin en trainer Danny Lavens. Souleymane Youla en Antono Munoz Herrera ontbraken nog.
Wouter Vander Stricht

Met een elftal nieuwkomers wapende Winkel Sport zich om een gooi te doen naar de top van tweede amateurklasse. Vooral aanvallend werd heel wat talent aangetrokken. De favorietenrol wordt in Winkel richting Mandel United geduwd, maar de Winkelnaars zijn zeker ook kandidaat voor de promotie.

Laat Souleymane Youla, 37 ondertussen, dan de uitzondering zijn. Want Winkel Sport trok vooral heel wat jonge spelers aan. Tweede constante: de voertaal wordt er waarschijnlijk Frans, want er werd ook over de taal- en landsgrens heen geshopt. Maar met dit potentieel moet Winkel in staat zijn om KFC Mandel United, dat door Winkel Sport als grote titelfavoriet naar voor geschoven wordt, het vuur aan de schenen te leggen.

Elftal nieuwelingen

In feite moet de spelerskern van Winkel Sport niet veel onderdoen voor die van Mandel United, het zal voor beide teams zaak zijn een geheel te smeden met de vele nieuwkomers. Bij Winkel zijn er dus elf nieuwkomers plus Maarten Houthoofd die uit de beloften wordt overgeheveld.

Even op een rijtje: de broers Sofiane (spelverdeler) en Mehdi Oumedjeber (rechterflankverdediger/middenvelder) komen beiden van KFC Mandel United, bij SK Ronse werden met Souleymane Youla (centrumspits) en Zakari Lambo Junior (flankaanvaller) twee spitsen weggehaald, nog een aanvaller is Antonio Munoz Herrera (RC Gent). Olivier Vermander (KM Torhout) en Yacine Bougrissi (jeugdopleiding FC Nantes) werd nog jong aanvallend talent opgepikt. Damien Rastoll (Entente Acren-Lessines) is een verdedigende middenvelder, Joey Dujardin (VW Hamme) kan op alle posities in de verdediging uit de voeten. Fries Deschilder (FC Eindhoven), die recent in Ledegem is komen wonen, kan dixit trainer Lavens de rol van publiekslieveling overnemen van Aaron Vanfleteren. Julien Van Volcem (AA Gent) moet de vertrokken doelman Jordy Mervilde vervangen. Winkel Sport kon daarnaast ook nog heel wat sterkhouders behouden met kapitein Sven Dhoest op kop.

Oefenzeges

Winkel oefende ondertussen al drie keer. Dat leverde evenveel uitzeges op: FC Poperinge (0-7), FC Gullegem (1-3) en KSV Oostkamp (1-2). Woensdag 1 augustus mag Winkel zich gaan meten met R. Knokke FC, kampioen van de eerste amateurklasse.

Qua ambities hield trainer Danny Lavens het op een topvierplaats, maar Winkel Sport moet zeker in staat geacht worden om een gooi te doen naar de titel. “Wij hebben een moeilijke start, met als zesde match al een duel tegen Mandel United, maar ook van Sparta Petegem (derde speeldag) verwacht ik opnieuw veel.”

“De as van het elftal van vorig jaar is verdwenen. Tamsin, Vanfleteren en Vandendriessche scoorden vorig jaar vanuit het middenveld 31 doelpunten. Maar er werden goede vervangers gehaald. Er zal ook meer concurrentie zijn, de jongens die er eens naast vallen zullen daarmee moeten kunnen omgaan.”

Tot slot bedankte de trainer ook het bestuur van Olympic Ledegem waar Winkel Sport altijd welkom is om te gaan trainen nu het eigen veld er dor bij ligt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.