Winkel Sport kan eindelijk nog eens winnen

Jochen Sucaet zorgde voor de enige treffer. Winkel Sport heeft nog een spannende eindronde voor de boeg. © VDB
Redactie KW

Winkel sloot de reguliere competitie af met 0-1 overwinning. Het was van 5 februari geleden, 0-2 op Bornem, dat de rood-zwarten nog eens de drie punten pakten. Vanaf komend weekend moeten de jongens van Danny Lavens kleur bekennen in de eindronde.

Voor de laatste wedstrijd op Olsa Brakel kon Winkel geen beroep doen op Khiter, Gillis, Mahau en Vincent Bostoen die op dinsdag 9 mei geopereerd wordt aan de schouder. “Met een goed gevoel aan de eindronde beginnen”, hoopte Mathias Velghe vooraf. De Winkelse verdediger werd op zijn wenken bediend. Zoals verwacht scheerde de wedstrijd geen hoge toppen. Voor beide ploegen stond er, uitgezonderd de wedstrijdpremie, niet zoveel meer op het spel. De gevaarlijke standjes waren dan ook op één hand te tellen. Vroeg in de tweede helft scoorde de ingevallen Sucaet de enige treffer van de kansarme wedstrijd. Brakel ging in het slotkwartier nog op zoek naar de gelijkmaker, maar de Winkelse verdediging gaf geen krimp.

Wie straks in de eindronde als tegenstander uit de bus komt, weten we pas dinsdag. De mogelijke tegenstrevers luisteren naar de namen Eendracht Aalst, RC Gent, Berchem Sport, Rupel-Boom, Tessenderloo en Olsa Brakel. Hoeveel stijgers er via de eindronde de stap naar eerste klasse amateurs mogen zetten, is momenteel nog niet volledig duidelijk.

DOELPUNTEN: 51′ Sucaet 0-1.

WINKEL: Dhoest, Velghe, Reuse, Verhooghe, Vanaudenaerde, Voskanian, Vandendriessche (59′ Vanthournout), De Rechter (61′ Demets), Yde, Vanfleteren (40′ Sucaet), Lutun.