Winkel Sport is kampioen en promoveert naar eerste amateurklasse

© (Foto VDB)
Redactie KW

Na een 0-0-gelijkspel op bezoek bij Harelbeke is Winkel Sport kampioen in tweede amateursklasse.

Aan een punt had Winkel Sport genoeg in het Forestierstadion. Een matige match eindigde op 0-0, Winkel is de verdiende kampioen. Volgend jaar speelt rood-zwart volgend seizoen in de eerste amateurklasse. De enige overgebleven titelconcurrent Mandel United verloor bovendien in de slotfase bij Diegem (1-0). Daardoor heeft Winkel met nog een wedstrijd te gaan zeven punten voorsprong. Winkel troeft dus buur Mandel af dat naar de eindronde verwezen wordt. Het titelfeestje was dan ook stevig:

Hoe verdiend de titel voor Winkel ook is, het blijft opvallend dat een club uit een dorp met nog geen 4.000 inwoners zich net onder het profvoetbal kan nestelen. Veel heeft natuurlijk te maken met de aanwezigheid van sponsor Geert Cool (firma Defrancq). Voor volgend jaar heeft Winkel alle basisspelers kunnen behouden. Enkel doelman Sven Dhoest trekt naar Knokke, met Stefaan Roef van City Pirates Antwerpen is er al een vervanger. Winkel Sport viert vanavond al een duchtig feestje, het officiële kampioensfeest grijpt plaats op vrijdag 24 mei in de Winkelse kantine.

Wedstrijdverslag

Bij een schot van Munoz reageerde Degrendel heel alert. Onmiddellijk daarop bracht een mooie actie van Cremers Vandenheede alleen voor doel maar hij vergat af te werken. De bezoekers dreigden af en toe vooral via een bedrijvige Lambo. In de tweede helft nam Harelbeke aanvankelijk het initiatief maar veel gevaar was er niet. Winkel nam over en een schot van Munoz werd over getrapt. De beste combinatie van de wedstrijd via Dujardin en Munoz belandde bij Vanhaeren, die onbegrijpelijk van dichtbij onbesuisd over besloot. De partij sleepte zich naar het einde met uiteindelijk een billijk gelijkspel, dat Winkel meteen zekerheid geeft over de titel, Harelbeke over het behoud.

HARELBEKE: Degrendel, Soenens, Dejonghe, Notebaert, Vandenheede (80′ Descheemaecker), Meerschman (87′ De Smet), Doornaert, Vanneste, Cremers, Vandenbroucke, De Rechter.

SINT-ELOOIS-WINKEL SPORT: Dhoest, Dujardin, Verhooghe, Reuse, Lambo, Voskanian, Munoz Herrera, S. Oumedjeber, Velghe, Vanhaeren (71′ M. Oumedjeber), Deschilder.

(JD)