Winkel Sport haalt Sofiane Oumedjeber weg bij Mandel United, doelman en kapitein Sven Dhoest tekent bij

Sofiane Oumedjeber wijst hier waar hij de bal wil krijgen. © VDB
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport verloor spelmaker Aaron Vanfleteren aan R. Knokke FC, maar heeft ondertussen met Sofiane Oumedjeber (25) een vervanger beet. De Fransman schitterde in zijn eerste seizoen op Vlaamse bodem bij KFC Izegem, bij fusieclub KFC Mandel United vlotte het dit seizoen nog niet zo goed.

Sofiane Oumedjeber werd bij Iris Club de Croix weggehaald in Frankrijk. Vorig jaar eindigde KFC Izegem vijfde en daar zat de smaakmaker voor heel wat tussen. Bij fusieclub Mandel United (KFC Izegem en OMS Ingelmunster) kreeg hij ook zijn kans, maar hij slaagde er voorlopig niet in om zijn stempel evenveel te drukken als hij Izegem wel kon.

Na vier weken schorsing zat Sofiane Oumedjeber voor het eerst op de bank in de wedstrijd bij SK Ronse. Mandel United ging er zaterdagavond met 0-1 winnen, het doelpunt kwam van Lorthiois, het maatje van de Oumedjebers. Bij Mandel speelt ook Mehdi Oumedjeber, het broertje van Sofiane, die komt niet mee over naar Winkel Sport. De vier weken schorsing had Sofiane Oumedjeber trouwens opgelopen in de thuiswedstrijd tegen… Winkel en na een drie tackle op Aaron Vandendriessche.

Bij Mandel United werden al acht inkomende transfers gerealiseerd. Ondertussen raakte ook bekend dat Frederik Declercq (RC Harelbeke), Abdallah Bouchaala (SC Dikkelvenne) en dus Sofiane Oumedjeber (Winkel Sport) vertrekken.

Sven Dhoest is op zijn 23ste ook kapitein bij Winkel Sport.
Sven Dhoest is op zijn 23ste ook kapitein bij Winkel Sport.© VDB

Bij reeksgenoot Winkel Sport tekende ook doelman Sven Dhoest bij. De talentvolle doelman die werd opgeleid bij Club Brugge, maar door blessures werd geplaagd, zal straks aan zijn derde seizoen bij rood-zwart beginnen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.