Winkel Sport haalt gevleide overwinning tegen KVK Westhoek

© VDB VDB
Redactie KW

Een puntendeling was de correcte weergave geweest van de wedstrijd, tot Herrera na een betwistbare vrijschop de bal voorbij doelman Londot tikte.

In de eerste helft was KVK Westhoek meer in de aanval dan titelkandidaat Winkel Sport. In de twaalfde minuut belandde een voorzet van Gantois bij Ternier die de bal goed deed afwijken, maar Dhoest kon de kans met enige moeite onschadelijk maken.

Op het halfuur was de bezoekende doelman opnieuw attent toen hij een afstandsschot van Ternier naast de verste kruising deed afwijken. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft belandde een schot van Yohann Loisel in het zijnet. Net voor de rust ontsnapte Westhoek aan een onverdiende achterstand. Lambo week uit naar rechts, maar thuisdoelman Londot had een uitstekende redding in huis en behoedde de thuisploeg voor een achterstand.

In de tweede helft staken de bezoekers een tandje bij, maar de thuisverdediging en vooral doelman Londot lieten zich niet op hun fout betrappen. Voor het uur pakte Westhoek uit met een uitstekende aanval via Gantois die de bal tot bij Yohann Loisel tikte, die legde terug op Vandermarliere, maar zijn schot ging nipt naast het doel. Een poging die doelman Dhoest kansloos liet. Kort na het uur kwam Winkel gevaarlijk opzetten. De terugspeelbal van Vangheluwe was te kort op doelman Londot, maar die had nog een goede redding in huis op de kans van Voskanian.

Een kwartier voor affluiten kreeg Sofiane Oumedjeber een unieke kans, maar doelman Londot was voor de derde keer heel alert en redde uitstekend. Kort daarop werd Ternier voor de grote rechthoek foutief neergehaald, hij trapte zelf de vrijschop die nipt over de kruising ging. Tien minuten voor affluiten bracht invaller Sahuke een goede actie op de mat. Zijn goedgericht schot werd in extremisch gered door doelman Dhoest.

In de slotfase pakten de bezoekers dan toch de volle buit. Na een betwistbare vrijschop mocht Herrera met een te hoog gegeven voet de bal naast doelman Londot trappen. Winkel Sport blijft co-leider met Mandel United en Westhoek komt opnieuw in de gevarenzone terecht.

(EG)

Doelpunt: 85′ Herrera (0-1)

KVK Westhoek: Londot, Robaeys, Embrechts, Ternier, Vandermarliere, Gantois, Sucaet, Vangheluwe, Petitpretz, De Loof en Yohann Loisel (60′ Sahuke)

Winkel Sport: Dhoest, Dujardin, Verhooghe, Reuse, Lambo (82′ Mehdi Oumedjeber), Voskanian, Herrera, Sofiane Oumedjeber (89′ Youla), Velghe, Vanhaeren (77′ Bougrissi) en Deschilder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier