Winkel Sport doet slechte zaak

Ruben Leman met de kopbal. © VDB

Winkel verloor thuis tegen Eendracht Aalst met 0-2.

Winkel stapte het nieuwe jaar in met een fel gehavende ploeg. Turcan en Yde waren out, Frutos, Lutun en Reuse geschorst. Van de brede kern van weleer blijft niet veel meer over. De wedstrijd tegen Aalst moest absoluut gewonnen worden wilde Winkel zijn kansen op een eindrondeticket gaaf houden. Maar de rood-zwarten moesten met een 0-2 nederlaag afdruipen, doen een slechte zaak voor de eindronde.

De thuisploeg begon met een kopbal van Leman, op de lijn weggewerkt, nochtans niet onaardig aan de wedstrijd. Ook Bostoen en Schamp namen de bezoekende doelman onder vuur. Maar de Aalsterse doelman hield met puike reddingen de nul op het bord. Na balverlies op het middenveld openden de bezoekers even na het kwartier de score. Winkel reageerde met een kopbal van Sucaet na hoekschop en, een schot van Lebsir en een vrijschop van Schamp, maar telkens lag de Aalsterse goalie in de weg.

Na de rust trokken de bezoekers zich terug, loerden op de counter. Winkel nestelde zich wel voortdurend op de helft van de Oost-Vlamingen, maar de kansen waren schaars. Aalst was nog het gevaarlijkst op de counter, maar doelman Verhulst was attent. In de slotminuut verdubbelden de bezoekers van op de strafschopstip alsnog de cijfers.