Winkel Sport boekt schitterende 3-4 zege bij La Louvière en is weer op eindrondekoers

Dieter Yde (links) met de borstcontrole voor Julien Bertoux, een beeld uit de heenwedstrijd. Yde scoorde op Tivoli zijn zevende en achtste goal van het seizoen. (Foto Bart) © VDB

Het kan snel verkeren, maar gaan winnen in La Louvière is natuurlijk niet iedereen gegeven. Met onder meer twee doelpunten van Dieter Yde knokte Winkel Sport zich op Tivoli naar een 3-4 zege en een stek in de top zes.

Bij Winkel Sport stond Mervilde in de goal, de geblesseerde Verhulst raakte niet fit. Net voor het halfuur zette Ouedraogo de thuisploet op voorspring, maar vijf minuten later stond de van klierkoorts herstelde Dieter Yde gelijk. Vlak na de pauze scoorde Felix Reuse na vrijetrap en weer Dieter Yde zetten Winkel Sport op rozen : 1-3. Toen Di Lallo een strafschop mocht omzetten en zo de aansluitingstreffer liet aantekenen, zette de thuisploeg nog alles op alles. Doelman Mervilde kreeg ook rood op die fase, De Smet werd ingebracht, Frutos moest naar de kant. Toen de 90 minuten al voorbij waren scoorde eerste Lutun de 2-4, in de daaropvolgende minuut Ouedraogo de 3-4.

Winkel Sport doet een uitstekende zaak. Het heeft immers nog twee punten te goed van de wedstrijd tegen Acrenoise en met die twee extra punten komt het team van Danny Lavens opnieuw in de top zes. Gezien ook Oudenaarde zaterdagavond nog verloor op Hamme is de strijd bovenin derde klasse A superspannend. Leider Dender moet nog de lastige verplaatsing maken naar Sp. Petegem.