Winkel Sport boekt heel vlotte zege bij Binche

© Dieter Yde scoorde vanmiddag tweemaal. (Foto Bart)
Redactie KW

Sint-Eloois-Winkel haalde het met 0-5, nadat de 0-2 al na een kwartier op het scorebord stond.

De wedstrijd kende een ideale start voor Winkel Sport. Na acht minuten kregen ze een vrije trap, de bal kwam op het hoofd van Jonas Vervaeke die binnen kopte. De tweede bezoekende treffer liet niet lang op zich wachten. Dieter Yde werd in het straatje gestuurd door Benjamin Lutun en werkte koelbloedig af. “Na de 0-2 lieten we het tempo wat zakken en kwam Binche beter in de match”, vertelt trainer Danny Lavens. “Het bleef 0-2 aan de rust en ik vroeg om zo snel mogelijk voor de derde treffer te gaan.”

“Spelletje kat en muis”

Daarop was het voor Winkel Sport een twintigtal minuten wachten. Dieter Yde werd vrijgespeeld door Mathieu Dejonckheere en liet zijn tweede van de avond optekenen. “Bij 0-3 was de match gespeeld en werd het een spelletje kat en muis”, aldus Danny Lavens. Voor Binche werd het helemaal een zwarte avond toen ze de doorgebroken Lutun foutief neerhaalden in de 16. Rood en penalty, mooi afgewerkt door Rachid El Barkaoui. In de slotfase werd het zelfs nog 0-5 voor de bezoekers, die hun tweede plaats in het klassement behouden.

Sterk in de breedte

“Na wat pech was het nodig voor het moraal om deze partij te winnen”, beseft de trainer. “De opdracht is perfect volbracht, hoewel we toch enkele afwezigen telden. We hebben dus getoond dat de ploeg in de breedte sterk is. Ons doel – de eindronde halen – is bij deze nog niet binnen, maar komt toch weer dichterbij.”

(AD – Foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.