Winkel Sport A speelt komend seizoen alle thuiswedstrijden in Gullegem

Trainer Danny Lavens, hier op het veld van Ol. Ledegem, wijkt met zijn troepen dit seizoen uit naar Gullegem. © VDB
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport speelt komend seizoen niet in Sint-Eloois-Winkel de thuiswedstrijden, maar wel in buurgemeente Gullegem.

Het stond al vast dat Winkel Sport de competitie-opener tegen SC Dikkelvenne op zaterdag 1 september zou afwerken in Gullegem. Omdat de club vreest dat het terrein na de te droge zomer nooit meer helemaal optimaal zal worden, besloot men om uit te wijken naar de Poezelhoek.

Winkel Sport traint al vaak in Ledegem, maar zal nu ook het kunstgras van Gullegem gebruiken om de voetbalkunsten op de mat te leggen. Winkel beschikt over een team dat een gooi kan doen naar de titel in tweede amateurklasse, maar het veld op Terschueren laat te wensen over. De problematiek is niet nieuw natuurlijk, maar een regenloze zomer zorgde ervoor dat het er nog rampzaliger bij lag.

De regen van de jongste weken heeft ondertussen al wat soelaas gebracht, maar niettemin opteerde Winkel Sport om met de A-ploeg toch uit te wijken naar Gullegem. Het B-team, dat in vierde provinciale uitkomt, kan nu op terrein 1 de thuiswedstrijden afwerken.

Bedoeling is dat Winkel Sport in het seizoen 2018-2019 gebruik kan maken van een eigen kunstgrasveld op Terschueren. Dat terrein zal iets breder zijn dan het huidige en samen met de opgewaardeerde verlichting moet zo de licentie voor eerste amateurklasse gehaald kunnen worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.