Winkel Sport (3C) laat zeven juniores doorstromen: “Spelers zullen onze coach moeten overtuigen”

Zittend: sportief verantwoordelijke Winand Corneillie, Leander Clarysse, Ruben Vanhee, trainer Peter Deprez. Staand: Tjorven Buyse, Siebe Malysse, Tristan Van de Weghe en Benoit Casset. (foto JS) © jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Sportief verantwoordelijke Winand Corneillie van Winkel Sport B heeft geen vers bloed elders gezocht. Hij laat zeven juniores doorstromen naar de kern van net geen veertig man. Eind augustus weten ze of ze tot de A-kern of de beloften zullen behoren. Aan hen om tijdens de voorbereiding trainer Peter Deprez te overtuigen.

“Bij de oprichting van deze B-ploeg hebben we onmiddellijk verkondigd dat de instroom van nieuwe spelers enkel vanuit de eigen jeugd kon komen”, zegt Winand.

“Daar zijn we na al die jaren nog niet van afgestapt. Dat verklaart ook dat de zeven nieuwkomers in de kern – Ruben Vanhee, Benoit Casset, Leander Clarysse, Tristan Vandeweghe, Simon Grymonprez, Tjorven Buysse en Siebe Malysse – vorig jaar nog allemaal bij de U21 speelden. Ik spreek over de grote kern van 39 spelers, waaruit onze nieuwe coach dan eind augustus zijn kern van zo’n twintig spelers zal maken. Zelfs wie dan bijvoorbeeld bij de beloften zal onderverdeeld zijn, maakt nog kans op een wedstrijdselectie bij Winkel B. Twee jaar geleden hadden we bijvoorbeeld 32 spelers nodig om kampioen te worden in vierde.”

Uitschieters

De ambities zijn eerder bescheiden. “Onze eerste en enige betrachting is om een zorgeloos seizoen door te maken, met geregeld een uitschieter. Dan nog zal het zeker geen gemakkelijk jaar worden, want bijna alle andere clubs zijn versterkt. Nu, wij zijn zeker niet verzwakt, en dus verwachten we een rustig seizoen.”

De seizoensopeners heten achtereenvolgens De Ruiter en Ingooigem.

“In de Kortrijkse reeks is een belangrijk aspect om een match te kunnen winnen de strijdlust. Zeker in die twee matchen zullen we negentig minuten moeten knokken, als we iéts willen halen. Vorig jaar haalden we in onze laatste competitiematchen vier op vijftien – dat moet nu dus zeker beter.”

Kenner van het huis

Aan coach Peter Deprez zal het alvast niet liggen. “We zijn heel blij dat de Winkelnaar nu wel op ons aanbod is ingegaan, eind mei, toen Erwin Loos ons plots verliet. Hij kent ons huishouden al een tijdje en was hier ooit beloftencoach: hij kent dus de meeste spelers. Die zullen hem moeten overtuigen, tijdens de voorbereiding.”

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier