Winkel opent het seizoen met een gelijkspel tegen Tubeke

(archiefbeeld) © VDB
Redactie KW

In zijn eerste optreden in eerste amateurklasse ging Winkel Sport 0-0 spelen op het veld van Tubeke.

Een goed resultaat? Dat zullen we pas binnen een aantal weken weten. Tubeke kon vorig seizoen het behoud in 1B niet verzekeren en heeft het vooral financieel niet breed. Daartegenover kunnen de Walen beroep doen op een goede jeugdwerking.

Winkel, moest het doen zonder de gekwetste Yacine Bougrissi en nieuwe aanwinst Omid Popalzay die gisteren in het huwelijksbootje stapte. Danny Lavens stuurde de ploeg, uitgezonderd doelman Stefaan Roef die overkwam van Pirates Antwerp, die vorig seizoen de titel pakte, het veld op. De rood-zwarten deden het aanvankelijk voorzichtig, namen, naarmate de wedstrijd vorderde, meer en meer initiatief. De thuisploeg wilde wel, maar kwam zelden in de buurt van doelman Stefaan Roef. Winkel daartegenover dreigde via Antonio Munoz, Benji Lutun en Sofiane Omedjeber.

In de tweede helft hield Winkel de wedstrijd rustig onder controle, slaagde er niet in om enkele schaarse kansen te verzilveren. Tubeke hield veel volk achter de bal, gaf geen ruimte weg, was duidelijk tevreden met een gelijkspel.

Komende zondag moet Winkel het op eigen veld opnemen tegen Olympic Charleroi. De Doggen zetten met een krappe 1-0 tegen Visé het seizoen goed in.

(AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.