Winkel kan niet winnen van Olympic Charleroi

Laurent Castellana kopt de bal weg voor de neus van Antonio Munoz Herrera. © (Foto VDB)

Geen overwinning voor Winkel op de eerste thuiswedstrijd tegen Olympic Charleroi. De ploeg van trainer en ex-Rode Duivel Alex Czerniatynski had na de rust genoeg aan een vrijschop om met de drie punten te gaan lopen: 0-1.

In de eerste helft ging het snel op en neer. Winkel dreigde met een schot van Oumedjeber en een kopstoot van Munoz. Aan de overkant moest doelman Roef bezoeker Jiyar van een doelpunt houden. Nadat Lutun de vuisten van de bezoekende goalie testte, mocht Munoz op het halfuur twee keer ongehinderd aanleggen. De Spanjaard is wellicht nog op zoek naar zijn beste schietpoeder, kreeg de 1-0 voorsprong niet op het bord. Na de rust bleef het lang windstil. Charleroi kwam nog nauwelijks in de grote rechthoek van de thuisploeg, maar ook Winkel slaagde er niet meer in om de Waalse portier aan het werk te zetten. Tot halfweg de tweede helft Charleroi een vrijschop mocht nemen. De bal dwarrelde tussen een bos van spelers, viel voor bezoeker Lamont die van dichtbij scoorde. Thuistrainer Danny Lavens gooide nog Waeghe en Surmeli in de strijd, maar het bleef bij goede bedoelingen en geen uitgespeelde kansen.