Winkel grijpt in slotminuten naast tweede zege

Sofiane Oumedjeber prikt de 1-0 tegen de touwen. © (Foto VDB)

Net als vorige week op Luik, waren de slotminuten er te veel aan voor Winkel. Er werd met 1-2 verloren van RWDM.

Tegen een goed combinerend RWDM hielden de rood-zwarten een uur gelijke tred. Winkel, zonder de gekwetsten Lutun en Voskanian, deed het in de eerste helft niet onaardig. Terwijl doelman Roef soms de handen uit de mouwen steken, slaagden Oumedjeber en Waeghe er niet in wenkende kansen te verzilveren. Net voor de rust, na hoekschop van Deschilder, verplichtte Velghe de bezoekende doelman tot een parade. Nadat Winkel vroeg in de tweede helft, na balverlies in het middenveld, goed wegkwam, scoorde Oumedjeber uit een schuine hoek. De tweede zege leek in de maak. Maar RWDM stak een tandje bij, verplichtte de thuisploeg om zich op eigen helft in te graven. Winkel kwam enkele keren goed weg. Tot vijf minuten voor tijd de Brusselaars de gelijkmaker scoorden. Zelfs een gelijkspel werd de thuisploeg niet gegund. In blessuretijd bezorgde RWDM de rood-zwarten alsnog een ferme kater.