Wingene in extremis voorbij Woluwe-Zaventem

Olivier Demaitre scoorde het eerste doelpunt voor Wingene. © (Foto VDB)

Strafschoppen hebben voor een deel de uitslag bepaald. Woluwe-Zaventem scoorde de gelijkmaker via strafschop, KVC miste er een en drie minuten voor het einde van de partij schonk Petrovic zijn ploeg de zege vanop de stip (2-1).

Een verrassend goed spelend Zaventem maakte het Wingene moeilijk in de aanvangsfase. Na een twintigtal minuten nam de thuisploeg over en zag een duidelijke fout in de 16 niet gefloten. Het klom toch op voorsprong toen Demaitre een hoekschop perfect met een kopbal in het doel plaatste. Dit was meteen de ruststand. De tweede helft was amper begonnen of ook de bezoekers kregen een strafschop. Doelman Verhulst kwam iets te laat en raakte een bezoekende spits. Hun kapitein zette die feilloos om.

Niet getreurd, er bleven kansen komen voor de thuisploeg. Die werden niet afgewerkt. Een handspel in de rechthoek leverde Wingene ook een penalty op maar die werd gered door de doelman. Wingene zette druk op de bezoekende defensie en opnieuw slaagde men er niet in om af te werken. De nervositeit groeide op de Wingense bank tot drie minuten voor affluiten de ingevallen Bruning een nummertje opvoerde in de zestien en foutief gestuit werd. De ingevallen Petrovic zette die op een rustige manier om, de doelman had geen schijn van kans. Een oververdiende overwinning van KVC Wingene dat niets weggaf en zelf een viertal kansen wist bijeen te voetballen.

KVC Wingene: Verhulst, Demaitre, Van Fleteren Lingier (51′ Petrovic), Flederick, Bruning, Hoornaert, Van Roose, Vantournhout, Rushiti (80′ Vermeulen), Brogniez (63′ Wittesaele).

Doelpunten: 38′ Demaitre 1-0, 48′ Ghatmaoui 1-1 (pen.) en 87′ Petrovic 2-1 (pen.)